Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

22.ročník Prvomájového behu zdravia v Pečovskej Novej Vsi

1.máj je všeobecne známy ako Sviatok práce, lenže v Pečovskej Novej Vsi (okres Sabinov) sa tento deň už 22 rokov spája predovšetkým s behom.

Pôvodne lokálne podujatie sa za dve desaťročia stalo uznávaným športovým podujatím zaradeným do bežeckého kalendára s medzinárodnou účasťou.

V nedeľu 1. mája 2016 organizuje obec Pečovská Nová Ves už 22.ročník Prvomájového behu zdravia. Program je skoncipovaný tak, aby si zabehať mohol každý bez ohľadu na vek a fyzickú kondíciu. O 14-tej hodine vyštartuje od Kostola sv. Ondreja hlavná kategória, tzv. Pečovskonovoveský šľapák čo je trať dlhá 18 km od Pečovskej Novej Vsi do obce Olejníkov a späť. Pomerne vysoké prevýšenie a dlhá trať poriadne preveria fyzickú pripravenosť jednotlivých bežcov. V tejto kategórii očakávame aj účasť zahraničných športovcov, predovšetkým z Poľska a Ukrajiny.

Najmenšie deti do 4 rokov sa môžu zúčastniť pretekov s rodičmi, deti a mládež do 17 rokov sa môžu zúčastniť pretekov v detských kategórii s dĺžkou od 100m do 1500m. Pre občanov obce je pripravená špeciálna kategória Beh o cenu starostu obce Pečovská Nová Ves.

Hlavnej kategórie Pečovskonovoveského šľapáku sa minulý rok zúčastnilo 63 bežcov, najstarší pretekár mal 70 rokov. Pre návštevníkov a účastníkov behu je pripravené občerstvenie. Vodiči prechádzajúci počas organizovania behu štátnou cestou I/68 musia rátať s minimálnym zdržaním z dôvodu bezpečnosti pretekárov.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK