PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/15679/festival_zdravia_prichadza_do_presova.html

Festival zdravia prichádza do Prešova

Už v stredu 1. júna zavíta na Námestie legionárov v Prešove Festival zdravia, pre návštevníkov ktorého je pripravený atraktívny program.

Každý, kto sa zastaví v „zdravých zónach“, získa mnoho cenných informácií o zdravom životnom štýle, o svojom zdravotnom stave a rady, ako sa o svoje zdravie správne starať. Vstup je bezplatný.

Téma zdravého životného štýlu je dnes medzi ľuďmi veľmi populárna. Návodov, ako byť zdravý, je mnoho a každý z nich sa snaží nájsť recept, ako prežiť plnohodnotný a zdravý život a cítiť sa fit. Všetko, čo ste chceli vedieť o zdraví a o zdravom životnom štýle, sa dozviete, ak navštívite Festival zdravia vo vašom meste.

Na účastníkov čaká odborníčka na zdravú výživu, ochutnávka rôznych druhov smoothie z ovocia a zo zeleniny, meranie hladiny stresu či spoľahlivé tipy na kvalitnejší spánok. Malí aj veľkí si užijú zábavu pri rôznych športových aktivitách, rozhýbu svoje telo na balančnej doske či na trampolíne a majú možnosť zapojiť sa do súťaže o 24 retro bicyklov. Okrem toho si priamo na mieste môžete preveriť svoj zdravotný stav a kondíciu, poradiť sa s lekármi špecialistami, zistiť bezplatne svoju krvnú skupinu a dozvedieť sa viac o darovaní krvi.
Festival zdravia je unikátny projekt, ktorý už druhýkrát organizuje zdravotná poisťovňa Dôvera. Svoje stany rozprestrie v 24 mestách na Slovensku v máji a júni. Všetci návštevníci majú vstup na festival zdarma.

Viac informácií o programe festivalu nájdete na stránke www.festivalzdravia.sk.

 
11.5.2016 | Autor: Veronika Kmetóny Gazdová | Zdravotníctvo | čítané: 4990 krát