Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Náhoda, či sabotáž?

Areál prírodnej vodnej nádrže počas víkendu narušili vandali. Poškodili budovu a zmarili prácu tých, čo ju momentálne čistia.

Počas víkendu zatiaľ neznámi vandali vnikli do areálu prírodnej vodnej nádrže Delňa. Poškodili pritom oplotenie areálu i budovu v časti Rusalka, kde vykopli dvere a rozbili okná. Okrem toho otvorili stavidlo a pustili vodu no nádrže, čím zmarili prácu stoviek ľudí, ktorí v týchto dňoch pracovali na jej čistení od naneseného bahna a na príprave utesňovania dna, keďže letná sezóna sa nezadržateľne blíži.
Prípad už vyšetruje polícia, správca pritom vyčísľuje spôsobené škody. Areál Delne bude pod drobnohľadom príslušníkov mestskej polície.

Je pritom paradoxné, že areál Delne si vandali vybrali za svoj cieľ akurát v čase, keď ho správca pripravuje na novú sezónu, keď prechádza dôkladným čistením a prípravou na montáž unikátnej technológie, pomocou ktorej sa v nádrži má zabezpečiť zdravotne bezchybná voda. „V prípade, že ide o sabotáž, je to viac ako smutné, keďže v našom záujme je sprístupniť vodnú plochu po rokoch aj na kúpanie, “ zdôraznila primátorka Andrea Turčanová, ktorá zároveň vyzýva aj občanov, aby si viac všímali okolie a zabránili tak podobným činom, ktoré poškodzujú majetok všetkých Prešovčanov.

Aktualizácia:
Správa z Policajného zboru v Prešove:

V pondelok / 16.05.2016 / ráno bolo oznámené na Obvodné oddelenie Policajného zboru Prešov - Juh, že na Ul. Jelšovej v objekte prírodného kúpaliska došlo k poškodeniu chatiek.
Vyšetrovaním bolo zistené, že zatiaľ neznámy páchateľ v dobe od 13.05.2016 do 16.05.2016 v uvedenom objekte násilne prekonal uzamknutie dvoch drevených objektov, na ktorých poškodil okenice, porozbíjal sklenené výplne, vykopol dvere, povyhadzoval zariadenie, porozlamoval stoličky a poškodil chladiace zariadenie. Páchateľ neskôr prišiel k neďalekému stavidlu, na ktorom po prerezaní zámku, stavidlo uzavrel. Toto spôsobilo, že voda z potoka neodtekala mimo prírodného kúpaliska, ale vtiekla do objektu, kde sa zachytávala. Škoda pre mesto Prešov, ktorá takýmto konaním vznikla bola vyčíslená na sumu vo výške 4.000, -Eur. Poverený príslušník v prípade začal trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci, kde páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky.

Pre PIS uviedla: kpt. Ing. Jana Migaľová

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK