Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Medzinárodný vyzývací deň v znamení VSE CITY RUN PREŠOV

Dnešný deň bude v Prešove patriť športu. Naše mesto sa opäť zapojilo do Medzinárodného vyzývacieho dňa - World Challenge Day 2016.

Cieľom tejto celosvetovej kampane je, aby sa čo najviac obyvateľov miest bez rozdielu veku zapojilo do akejkoľvek fyzickej aktivity, ktorá musí trvať aspoň 15 minút nepretržite. Vyhlasovateľom tohto projektu je Medzinárodná organizácia športu pre všetkých TAFISA a Asociácia športu pre všetkých Slovenskej republiky.

Hlavnou myšlienkou kampane je propagácia zdravého životného štýlu a zapojenie čo najväčšieho počtu obyvateľov mesta do pohybových aktivít počas jedného dňa. Týmto dňom v Prešove bude streda 25. mája 2016. Zapojiť do tejto súťaže sa môžete všetci, a to akoukoľvek fyzickou aktivitou, ktorá zvýši tepovú frekvenciu srdca po dobu 15 minút nepretržite. Fyzickou aktivitou sa rozumie prechádzka, práca v záhradke, korčuľovanie, bicyklovanie, beh, plávanie, fitnes a množstvo iných športových a pohybových aktivít.

Vyzývací deň má predovšetkým súťažný podtón. Medzinárodná organizácia športu TAFISA a Asociácia športu pre všetkých SR vyžrebovala nášmu mestu dvoch súperov. Na medzinárodnej úrovni budeme súperiť s izraelským mestom Ra´anana a na národnej úrovni s Košicami. O víťazovi rozhodne percentuálny podiel aktívnych účastníkov podujatia z celkového počtu obyvateľov mesta.

Preto vyzývame materské, základné, stredné školy a školské zariadenia, športové kluby, občianske združenia, inštitúcie štátnej a verejnej správy na území mesta Prešov, firmy, ale aj rodiny či jednotlivcov, aby sa zapojili 15 minútovou fyzickou aktivitou a podporili nielen mesto Prešov v tomto súperení, ale predovšetkým svoje zdravie. Počty zúčastnených je potrebné nahlásiť v tento deň, teda 25. mája 2016 do 19.30 h. , na e-mailovú adresu miroslav.vlcek@presov.sk

V súvislosti s Medzinárodným vyzývacím dňom bude dnes v Prešove prebiehať od ranných hodín celodenný projekt VSE CITY RUN Prešov. Autorský projekt Progres Promotion Košice sa práve v deň konania vyzývacia dňa pokúsi už po 9. krát aktivizovať deti, školy, športové kluby, profesionálnych športovcov, významné osobnosti spoločenského života a celú širokú verejnosť, aby urobili niečo pre vlastné zdravie a pomohli tak spolu s generálnym partnerom Východoslovenskou energetikou, a.s. vybranému obdarovanému subjektu získať potrebné finančné prostriedky. Podujatie štartuje od 10.30 na Hlavnej ulici v Prešove. Non-stop beh na páse bude prebiehať do 18.30 hod. a v tejto súvislosti vyzývame na účasť všetkých Šarišanov, ktorí chcú podporiť dobrú vec a zároveň pomôcť mestu Prešov v súperení s vybranými mestami v rámci kampane Medzinárodného vyzývacieho dňa. Štart hlavného behu VSE CITY RUN Prešov je naplánovaný na 17.30 hod. Pre tých, ktorí sa necítia odbehnúť hlavný beh, ktorého trasa má viac ako 4 km, sa môžete zúčastniť VSE CITY RUN prechádzky so štartom o 17.00 hod. Registrovať sa môžete zajtra v čase od 14.00 hod. v priestoroch pred PKO Čierny Orol.

Tešíme sa na Vašu účasť.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK