Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Dobrý festival posilní svoj tanečný program!

Festivalový víkend, kedy otvorí svoje brány jedno z najväčších hudobných podujatí na východnom Slovensku, sa nezadržateľne blíži. V rekreačnej lokalite na prešovskej Delni sa už 17 až 18 júna môžu návštevníci tešiť na výnimočný program, ktorý aj tento rok posilní veľkokapacitný tanečný stan s ponukou elektrizujúcich vystúpení.

LTJ Bukem
LTJ Bukem

Počas oboch dní sľubujú organizátori kvalitnú tanečnú produkciu. Piatok už tradične patrí v dramaturgii tanečnej scény drum and bassu, ktorý je na východe snáď najvyhľadávanejším elektronickým žánrom. V lineupe prvej noci nájdeme to najlepšie z našej scény. Otváracím vystúpením dance stageu návštevníkov naladí prešovský projekt N3O Akustika, ktorá všade okolo seba šíri množstvo pozitívnej energie. Publiku predstavia skladby z ich prvého albumu Vnímaj svetlo, a ich premiérový koncert na Dobrom festivale všetkých naladí na vlnu spájajúcu karibské reggae a slovenský folklór a zanesie až do vôd world music.

Neurofunkoví nadšenci Opex & Cetebe majú už na konte mnoho tanečných "Nočných smien", ktoré sa v ich rodnom Sabinove stali mimoriadne obľúbenými, svoju technickú precíznosť predvedú aj na Delni. Prešovskú scénu bude reprezentovať známy Dj a promotér Duall, ktorý sa už vyše 18 rokov úspešne pohybuje a neúnavne buduje drum and basse scénu v metropole Šariša i v širokom okolí. Na Dobrom festivale sa podieľal aj organizačne. Možno mu poďakovať za niektoré zo známych (dnb) mien, ktoré sa v Prešove objavili. Jeho sety sú vždy zárukou prvotriednych zlomených beatov.

Nadupaný večer ponúkne známe mená nielen z východu, pozvanie organizátorov prijala aj dvojka Olis bakulu & Slight, ktorí predstavia sound bratislavských parties (Special Place), kde ich možno najčastejšie vidieť. Dokonalé spojenie plné nevyčerpateľnej energie setov oboch pánov ešte podčiarkujú Olis-ove tanečné kreácie za mixpultom, ktoré vraj nenechajú nikoho chladným. Najväčším lákadlom piatkovej noci bude bi-gender dídžejka B-complex. Nepochybne najznámejšia producentka a dídžejka sa už po druhýkrát predstaví prešovskému publiku. B-Complex aka Matia Lenická je uznávaná nielen doma, ale aj v zahraničí, kde má vybudované silné renomé. Po zverejnení, že je bi-gender (teda patrí k obom pohlaviam) sa teší rovnakej priazni a podľa mnohých, toto verejné priznanie dodalo jej produkcii ešte viac slobody a energie. Vyhovuje jej oslovenie v oboch rodoch. Ostáva veriť, že silnej podpory, ako za hranicami, sa dočká aj na prešovskej Delni.

Sobotný program tanečného stanu organizátori posilnili nielen zvučnými zahraničnými menami, po prvýkrát sa návštevníci dočkajú okrem houseu aj drum and bassovej hviezdy menom LTJ Bukem. Počas druhej noci, tak splní sen nejedného fanúšika tohto špičkového breakbeatového dídžeja, označovaného aj za jedného z "otcov" tohto žánru. Sekundovať mu bude nemenej známy britský MC Stamina.

Celý večer však prinesie výnimočnú dramaturgiu plnú unikátnych fúzií jednotlivých žánrov.

Milovníkom kvalitnej house music netreba v Prešove partiu Back2Love špeciálne predstavovať, už od roku 2010 prinášajú do Prešova uznávané mená aj zo zahraničia, posúvajú zážitok z housu improvizáciami so živými nástrojmi ako klávesy, basová gitara, prípadne aj saxofón, ktorý aj pre túto príležitosť určite poriadne prevetrá uznávaný umelec Mário GAPA Garbera (IMT Smile, Groovin´ Heads). Dídžeji Overhaul, Gurry a Blazey dlhoročne podporujú housovú scénu v Prešove, pričom stoja aj za produkciou tanečného stanu.

Pražská stálica drum and bassovej scény IM Cyber sa tentokrát predstaví v úplne inej polohe, na akú sú jej fanúšikovia zvyknutí. Po vyše 20. rokoch vo vodách zlomených beatov našla novú inšpiráciu v deep house, ktorým v energickom sete odštartuje horúčku sobotňajšej noci.

Healinerom housovej časti sobotného lineupu je belgický undergroundový producent a dzídžej, Le Babar partiaci k špičke súčasnej underground music. Jeho produkciu podporujú Top mená svetovej houseovej scény ako Phil Weeks, Mark Farina, Hector Moralez, Craig Hamilton a i. Svoje tracky nerád škatuľkuje, a aj v súčasnom house má jasno. Ako prezradil v krátkom rozhovore „Housová hudba je stále housová hudba. Ľudia chcú to, čo ich baví, a len na tom záleží. Deep-Chicago house je v dnešnej dobe trochu populárny, ale pre mňa bol vždy in. Je to nadčasová záležitosť

V jeho selekcii možno identifikovať viacero štýlov ako disco, funk, old-school „Prísadou, ktorou je obohatená moja hudba je Funk a Groove. Všetko funguje u mňa tak dlho, kým je to funkové a je v tom groove. Môže to byť deepovejšie, alebo soulfulovejšie prípadne aj Nu-Disco. Mám rád všetky žánre, čo možno počuť aj v mojich setoch

V jeho selekcii možno identifikovať viacero štýlov ako disco, funk, old-school „Prísadou, ktorou je obohatená moja hudba je Funk a Groove. Všetko funguje u mňa tak dlho, kým je to funkové a je v tom groove. Môže to byť deepovejšie, alebo soulfulovejšie prípadne aj Nu-Disco. Mám rád všetky žánre, čo možno počuť aj v mojich setoch

Tešiť sa teda môžeme na svieže spojenia, no veľa toho uznávaný dj neprezradil „Nikdy neplánujem to, čo budem hrať. Stále sa snažím ísť s danou situáciou v danom momente. Určite budem hrať niečo klasické, a aj niečo z mojich aktuálnych obľúbených songov. Takže poďme si dať nejaké to funky spolu !

Nechajte sa pozvať na parket tanečného stanu, ktorý aj v tomto roku ponúkne výnimočne nabitý program až do skorých ranných hodín. Počas oboch dní Dobrého festivalu si prídu na svoje milovníci rôznych žánrov.

Program začína už 17.6.2016 v rekreačnom stredisku Delňa v Prešove.

Vstupenky nájdete v predpredaji na stránke: http://www.dobryfestival.sk/dobry-festival-2016/kup-vstupenky

MC Stamina

MC Stamina
Le Barbar

Le Barbar

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Média:

Súvisiace články
19.6.2016 Foto: Dobrý festival 2016 - sobota 18.6. 18.6.2016 Foto: Dobrý festival 2016 - piatok 17.6. 16.6.2016 Súťaž: 2 vstupenky na Dobrý festival 2016 - už ukončené 16.6.2016 Dobrý festival začína už zajtra: všetky dôležité informácie tu! 13.6.2016 Nájdi svojich priateľov s HEYU na DOBROM FESTIVALE a nestrácaj svoj čas čakaním v rade! 11.6.2016 Dobrý festival zverejňuje svoj denný hudobný aj sprievodný program! 6.6.2016 Dobrý festival má opäť čo ponúknuť aj metalovým nadšencom! 9.5.2016 Dobrý festival rozsvieti prírodné kúpalisko a pokúsi sa zahnať dážď jógou! 17.4.2016 Na Dobrý festival mieri aj MC Stamina! 22.3.2016 Dobrý festival 2016 - ďalší účinkujúci LTJ Bukem, Richar Müller, aj IMT Smile 5.3.2016 Dobrý festival 2016 hlási prvé potvrdené mená
Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešov podporí zber kuchynského odpadu
Všetky prešovské domácnosti dostanú od mesta špeciálne vedierka na zber biologického kuchynského odpadu. Prešov chce takto podporiť triedenie biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu od zmesového komunálneho odpadu. Distribúcia 10-litrových vedierok začne už koncom februára.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Mestské zastupiteľstvo v Prešove posilní poslankyňa Zuzana Ondrejčáková
Do poslaneckej lavice v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov v apríli zasadne nová poslankyňa za VMČ 6 Zuzana Ondrejčáková. Nahradí Rudolfa Dupkalu, ktorému zanikol poslanecký mandát. U primátora mesta Prešov si už prevzala osvedčenie, slávnostný sľub zloží na aprílovom zasadnutí MsZ.
Mesto a Krajské múzeum deklarujú úzku spoluprácu
V pondelok 11. marca podpísali memorandum o spolupráci mesto Prešov a Krajské múzeum v Prešove. Deklarovali tak najmä vôľu na úzke partnerstvo pri budúcich expozíciách dejín Prešova. V roku 2024 by mali byť výsledkom tejto spolupráce minimálne dva dôležité projekty.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK