Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

EXKLUZÍVNE FOTO: Gitarová Komajota začne dnešný koncert hitom Ráno v novinách!

Program Dní mesta Prešov dnes zavŕši svojim open air koncertom Komajota, ktorá uvedie do života svoj nový album Druhé Slnko koncertom na Hlavnej ulici. Boli sme sa pozrieť na skúške v ich domovskom štúdiu Umpax, kde muzikanti pilujú svoj exkluzívny program v deväťčlennej zostave. Vyspovedali sme Martina Husovského a nafotili pre vás tieto exkluzívne zábery.

Keď si vás skupina pustí priamo k sebe do štúdia, je to vždy veľký zážitok. Navyše sme videli zoznam skladieb, ktoré odznejú a ich poradie nás naozaj veľmi prekvapilo. Začínať budú hitovkou Ráno v novinách, podporenou ďalšími hitmi v tesnom závese, ale to bude len začiatok tohto nevšedného koncertu. Dôvod je prozaický.

Povedali sme si, že celý náš koncert bude defilé. Tak ako vychádzali jednotlivé skladby ako single, presne v tom poradí podľa albumov aj odznejú. Hneď na úvod zahráme skladby z albumu Časopriestor, potom z Bludiska, Kolobehu a v závere najnovšie pesničky z Druhého Slnka. Má to svoju logiku a zmysel. Chceme pripomenúť a ukázať tvorbu Komajoty v tom časovom slede ako vznikala. Záver bude patriť nášmu pripravovanému singlu Druhé Slnko, ktorý ešte nie je dokončený a jeho prednostné predstavenie bude našou veľkou vďakou všetkým fanúšikom a ľuďom, ktorí prídu na dnešný koncert“, prezradil Martin Husovský.

S novou pesničkou Druhé Slnko, ktorú si premiérovo užijú fanúšikovia kapely v dnešný večer má Komajota pochopiteľne aj ďalšie plány. „Máme už niekoľko stretnutí s Tomášom Ličákom, ktorý pracuje na klipe k pesničke Druhé Slnko. Má skvelé nápady a samotný klip zaujme už len svojim vizuálom. Hoci sa nejedná o ojedinelú formu, v slovenských klipoch sme sa s ňou ešte nestretli.“ dodáva Martin Husovský.

Gitara v každej skladbe
Počas dnešného koncertu odznie približne 20 piesní. Skupina vystúpi v deväťčlennej zostave a stálych členov Stana Čoreja, Martina Husovského a Miša Kráľa doplnia v rozšírenej koncertnej zostave klávesáci Daniel Špiner a Jany Pastirčák, vokalisti Bohuš Hajduch (Papyllon) s Veronikou Husovskou a gitarista Juraj Kováč s perkusionistom Michalom Lorincom z kapely Jungle Label. Už zo samotných skúšok je jasné, že Komajota bude znieť úplne ináč, nielen vďaka tejto rozšírenej koncertnej zostave, ale hlavne znásobeným klávesom, vokálom, perkusiám a hlavne veľkej rarite, v každej skladbe bude znieť elektrická gitara. A to by ste si v piatkový večer nemali nechať ujsť.

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Média:

Súvisiace články
24.5.2016 Príď pokrstiť spolu s Komajotou ich album Druhé Slnko do centra Prešova! 9.4.2016 Vysielame naživo: Komajota práve nahráva nový album. Hotový bude už dnes večer 28.9.2015 Komajota vydáva album Druhé Slnko. Predplatiť sa dá aj bitcoinami!
Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK