Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

3b PHbL: ECOMAX bronzoví, FINÁLOVÁ séria vyrovnaná 1:1

3b Prešovská hokejbalová liga sa krok za krokom pomaličky blíži k svojmu záveru. Počas uplynulého týždňa sme spoznali meno držiteľa bronzových medailí, ktorým sa stali hráči vo farbách HBC ECOMAX SII. Prešov.

Výsledky:

HBC PALUTO LUKYSPORT - HBC ECOMAX SII. 9:3 (3:1, 1:0, 5:2)
Góly: Staš 2, Mitra 2, Raschman 2, Smrek, M. Ličák, Kašprišin - Sirotňák, Koma, L. Hopkovič
Brankári: Krasl - Lejko 
Vylúčenia: 2:3 naviac Heřmánek 10min. OT 
Využitá pr.hra: 1:1
Rozhodcovia: Francan, P. Hriško 
Diváci: 55 
Konečný stav série: 3:1 
Štvrtý zápas semifinále rozlúštil tajničku o druhom mene finalistu, ktorým sa plne zaslúžene stálo mužstvo obhajcu majstrovského primátu HBC PALUTO LUKYSPORT Prešov.
Martin HOPKOVIČ: „Paluto hrá najkrajší ligový hokejbal a jeho sila naháňa u súperov strach. Nám sa podarilo uhrať len jeden zápas, čo na finále žiaľ nestačilo. Chalanom blahoželáme k postupu a my sa teraz musíme zodpovedne pripraviť na zápas o 3.miesto.“

HBC PALUTO LUKYSPORT Prešov - HBC KNIGHTS CACTUS Bardejov 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)
Góly: Staš 4, Zavacký, Mart. Džupina - Lukaček 2
Brankári: Krasl - Zajac 
Vylúčenia: 7:3 
Gól v oslabení: 1:0 
Rozhodcovia: Vrábel, P. Hriško 
Ozvučenie: STEMARC Východ a Štefan Tóth 
Diváci: 76 
Stav série: 1:0
Hoc sa hráči Bardejova rýchlo ujali vedenia v prvom finálovom zápase, nič im to v konečnom dôsledku nebolo platné. O víťazovi zápasu rozhodla druhá tretina, ktorá jasne vyznela v prospech Prešovčanov. Výborným výkonom na seba opäť raz upozornil nestarnúci Vlado Staš.
Miroslav SÁLA: „Do zápasu sme nevstúpili práve najlepšie. Postupom času sa však hra dostala plne pod našu kontrolu a pohodlne sme si dokráčali po prvé finálové víťazstvo. Výborný výkon v zápase podal v našej bránke oslavujúci Jaro Krasl.“

HBC ECOMAX SII. Prešov - HBK ZONE CODE Vranov 6:4 (4:2, 0:0, 2:2)
Góly: Koma 2, Gaľa 2, M. Hopkovič, L. Hopkovič - Lepot, Pankuch, Mat. Džupina, A. Andrejko 
Brankári: Lejko - D. Havrilčák 
Vylúčenia: 1:1
Bez využitia
Rozhodcovia: A. Krivda, Kristek 
Diváci: 92 
Ozvučenie: STEMARC Východ a Štefan Tóth
Konečný stav série: 2:0 
V čo najkratšom čase t.j. už po dvoch zápasoch série o 3.miesto sme spoznali držiteľa bronzových medailí.
Tomáš MIŽENKO: „Krásne, je to paráda. Dosiahnuť tretie miesto nebolo vôbec ľahké a jednoduché, keďže v novovytvorenej súťaži už teraz štartuje mnoho kvalitných mužstiev. Chalanom sa chcem poďakovať za perfektnú sezónu a teraz ideme oslavovať!“

HBC KNIGHTS CACTUS Bardejov - HBC PALUTO LUKYSPORT Prešov 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Góly: Lukaček 2, M. Makara - M. Sála 
Brankári: Zajac - Krasl 
Vylúčenia: 4:8 naviac Zavacký 10min. OT, M. Ličák 2+2+10min. OT, Ridila 2+10min. OT, Španiel 2+10min. OT (všetci PAL) 
Využitá pr.hra: 1:0 
Rozhodcovia: Vrábel, Francan 
Ozvučenie: STEMARC Východ a Štefan Tóth 
Diváci: 113 !!!  
Stav série: 1:1 
Až v druhom zápase sa nám predstavil ten pravý mladý bojovný a prepracovaný manšaft Bardejova, ktorý sme poznali počas celej sezóny. Osobná obrana na najlepšieho hráča sa ukázala, ako správny recept a tak sa nám finálová séria zamotáva.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK