Štvrtok, 09. máj 2024
Meniny má Roland | zajtra Viktória

3b PHbL: ECOMAX bronzoví, FINÁLOVÁ séria vyrovnaná 1:1

3b Prešovská hokejbalová liga sa krok za krokom pomaličky blíži k svojmu záveru. Počas uplynulého týždňa sme spoznali meno držiteľa bronzových medailí, ktorým sa stali hráči vo farbách HBC ECOMAX SII. Prešov.

Výsledky:

HBC PALUTO LUKYSPORT - HBC ECOMAX SII. 9:3 (3:1, 1:0, 5:2)
Góly: Staš 2, Mitra 2, Raschman 2, Smrek, M. Ličák, Kašprišin - Sirotňák, Koma, L. Hopkovič
Brankári: Krasl - Lejko 
Vylúčenia: 2:3 naviac Heřmánek 10min. OT 
Využitá pr.hra: 1:1
Rozhodcovia: Francan, P. Hriško 
Diváci: 55 
Konečný stav série: 3:1 
Štvrtý zápas semifinále rozlúštil tajničku o druhom mene finalistu, ktorým sa plne zaslúžene stálo mužstvo obhajcu majstrovského primátu HBC PALUTO LUKYSPORT Prešov.
Martin HOPKOVIČ: „Paluto hrá najkrajší ligový hokejbal a jeho sila naháňa u súperov strach. Nám sa podarilo uhrať len jeden zápas, čo na finále žiaľ nestačilo. Chalanom blahoželáme k postupu a my sa teraz musíme zodpovedne pripraviť na zápas o 3.miesto.“

HBC PALUTO LUKYSPORT Prešov - HBC KNIGHTS CACTUS Bardejov 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)
Góly: Staš 4, Zavacký, Mart. Džupina - Lukaček 2
Brankári: Krasl - Zajac 
Vylúčenia: 7:3 
Gól v oslabení: 1:0 
Rozhodcovia: Vrábel, P. Hriško 
Ozvučenie: STEMARC Východ a Štefan Tóth 
Diváci: 76 
Stav série: 1:0
Hoc sa hráči Bardejova rýchlo ujali vedenia v prvom finálovom zápase, nič im to v konečnom dôsledku nebolo platné. O víťazovi zápasu rozhodla druhá tretina, ktorá jasne vyznela v prospech Prešovčanov. Výborným výkonom na seba opäť raz upozornil nestarnúci Vlado Staš.
Miroslav SÁLA: „Do zápasu sme nevstúpili práve najlepšie. Postupom času sa však hra dostala plne pod našu kontrolu a pohodlne sme si dokráčali po prvé finálové víťazstvo. Výborný výkon v zápase podal v našej bránke oslavujúci Jaro Krasl.“

HBC ECOMAX SII. Prešov - HBK ZONE CODE Vranov 6:4 (4:2, 0:0, 2:2)
Góly: Koma 2, Gaľa 2, M. Hopkovič, L. Hopkovič - Lepot, Pankuch, Mat. Džupina, A. Andrejko 
Brankári: Lejko - D. Havrilčák 
Vylúčenia: 1:1
Bez využitia
Rozhodcovia: A. Krivda, Kristek 
Diváci: 92 
Ozvučenie: STEMARC Východ a Štefan Tóth
Konečný stav série: 2:0 
V čo najkratšom čase t.j. už po dvoch zápasoch série o 3.miesto sme spoznali držiteľa bronzových medailí.
Tomáš MIŽENKO: „Krásne, je to paráda. Dosiahnuť tretie miesto nebolo vôbec ľahké a jednoduché, keďže v novovytvorenej súťaži už teraz štartuje mnoho kvalitných mužstiev. Chalanom sa chcem poďakovať za perfektnú sezónu a teraz ideme oslavovať!“

HBC KNIGHTS CACTUS Bardejov - HBC PALUTO LUKYSPORT Prešov 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Góly: Lukaček 2, M. Makara - M. Sála 
Brankári: Zajac - Krasl 
Vylúčenia: 4:8 naviac Zavacký 10min. OT, M. Ličák 2+2+10min. OT, Ridila 2+10min. OT, Španiel 2+10min. OT (všetci PAL) 
Využitá pr.hra: 1:0 
Rozhodcovia: Vrábel, Francan 
Ozvučenie: STEMARC Východ a Štefan Tóth 
Diváci: 113 !!!  
Stav série: 1:1 
Až v druhom zápase sa nám predstavil ten pravý mladý bojovný a prepracovaný manšaft Bardejova, ktorý sme poznali počas celej sezóny. Osobná obrana na najlepšieho hráča sa ukázala, ako správny recept a tak sa nám finálová séria zamotáva.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK