Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Obmedzenia okolo divadla

Dnes sa začala komplexná rekonštrukcia námestia okolo Divadla Jonáša Záborského v Prešove.

Firma Metrostav si o 13-tej hodine prevzala stavenisko. Priestor okolo divadla bude oplotený a dočasne uzavretý do konca septembra.

Dôvodom je zničený povrch dlažby, na ktorý boli sťažnosti už niekoľko rokov. “Vážnejším problémom však boli statické problémy podzemného parkoviska, ” upozorňuje riaditeľ divadla Ján Hanzo.

Celkový náklad na rekonštrukciu podľa projektovej dokumentácie predstavuje 972 000 eur, pričom realizácia je rozdelená do troch etáp. Problémy podzemného parkoviska rieši hneď prvá etapa. “Naším zámerom je vytvoriť komplexný, funkčný a architektonicky zjednotený priestor pred budovou divadla, ” priblížil riaditeľ DJZ.

Prešovský samosprávy kraj ešte v minulom roku vyčlenil viac ako 620 tisíc eur na prvé dve etapy rekonštrukcie námestia okolo divadla. Samotná realizácia bola však naplánovaná až na leto počas divadelných prázdnin, aby boli čo najmenej obmedzení návštevníci divadla. Divadlo malo počas zimy priestor na proces verejného obstarávania, z ktorého vyšiel dodávateľ Metrostav Praha.

Ako potvrdil Ján Hanzo, rekonštrukcia by mala byť ukončená do 30. septembra. “Dodávateľ sľúbil, že termín dodrží. Je to pre nás dosť rozhodujúci faktor. Ospravedlňujeme sa všetkým občanom za nepríjemné obmedzenia, nakoľko celý priestor okolo divadla bude kvôli bezpečnosti uzatvorený. Verím však, že v jeseni prešovská verejnosť ocení nový príťažlivejší a funkčnejší vzhľad námestia.”

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK