PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/15889/cyklisti_spoznaju_severny_spis_na_nezvycajnych_pretekoch.html

Cyklisti spoznajú severný Spiš na nezvyčajných pretekoch

Krásy a zaujímavosti severného Spiša budú môcť spoznávať cyklisti už v sobotu 13. augusta na putovnom podujatí Cyklopátrania Prešovským krajom.

Cyklopátrania Prešovským krajom budú po Stropkove a Humennom pokračovať v sobotu 13. augusta v Ľubovnianskych Kúpeľoch.
Štart a cieľ je priamo v areáli Ľubovnianskych kúpeľov (hotel Sorea), odkiaľ môžu cyklisti vyraziť na 15 zaujímavých miest v okolí.

Tretí ročník Cyklopátraní Prešovským krajom pripravila krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. Cyklopátrania sú zábavno-poznávacie preteky, v ktorých cyklisti spoznávajú zaujímavé miesta vybraných regiónov. Preteky sú určené cyklistom rôznej vekovej a výkonnostnej kategórie. Súťažiť môžu nielen jednotlivci, ale aj dvojice. K dispozícii majú 15 miest s rozličnými bodovými hodnotami podľa náročnosti ich dosiahnutia. Bodovú hodnotu cyklista získa, keď sa na mieste lokalizuje pomocou GPS v mobilnej aplikácii Objavujme (voľne dostupná).

„Cyklopátranie v Ľubovnianskych Kúpeľoch a okolí sme pripravili v spolupráci s oblastnou organizáciou cestovného ruchu Severný Spiš - Pieniny, takže o zaujímavé miesta rozhodne nebude núdza. Ideme do regiónu, ktorý je bohatý na historické skvosty, má nádhernú prírodu, minerálne pramene, jedinečné vyhliadky. Tiež cyklistom predstavíme menej známe, ale veľmi zaujímavé miesta, jedným z nich je napríklad miesto pádu lietadla sovietskej armády na vrchu Marmon či Čertova skala a ďalšie, “ uviedol riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško. Súťažné miesta sa v aplikácii objavia vždy deň pred pretekmi, takže sa s nimi súťažiaci môžu oboznámiť už pred pretekmi.

K dispozícii je 8 kategórií: ženské, mužské a zmiešané dvojice so súčtom veku do 60 rokov a nad 60 rokov a sólo kategórie mužov a žien bez ohraničenia veku. Všetci cyklisti sú navyše zaradení do záverečného žrebovania o bicykel.

Cyklopátrania Prešovským krajom zakončia po Ľubovnianskych Kúpeľoch preteky 10. septembra v Prešove. Práve tam bude vyžrebovaný aj víťaz bicykla Škoda. Všetky informácie a pravidlá nájde verejnosť na stránke KOCR Severovýchod Slovenska www.severovychod.sk.

Pravidlá a informácie: http://www.severovychod.sk/aktuality/cyklopatranie-lubovnianske-kupele/

Cyklopátrania sú jednou z trojice kampaní, ktoré na leto 2016 pripravila KOCR Severovýchod Slovenska. Pre rodiny s deťmi je určené pokračovanie úspešného projektu LEGENDARIUM 2, ktorý predstavuje Prešovský kraj prostredníctvom legiend v mobilnej hre, v albume s nálepkami a na audio CD. Turistom je tiež určená turistická aplikácia Objavujme so súťažou Objavuj Prešovský kraj, v ktorej nájdu 360 tipov na výlety a rôzne súťažné úlohy.

 
9.8.2016 | Pridal: Redakcia PIS | Tip na výlet | čítané: 3751 krát