Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Likvidácia komunálnych odpadov

Primátorka Andrea Turčanová súťaž na odpady zrušila. Rozhodla sa tak, aby Prešovčanom zabezpečila najvýhodnejšiu službu pri nakladaní s odpadmi.

Súťaž s názvom Likvidácia komunálnych odpadov je zrušená. Primátorka Prešova pristúpila k tomuto kroku, keďže jej prioritou sú záujmy Prešovčanov a to, aby neboli zaťažené ich peňaženky. Otázku nakladania s odpadmi mesto pritom otvorilo už vlani.

„Pri zrušení súťaže sme postupovali v zmysle zákona o verejnom obstarávaní, keďže došlo k zmene okolností, za ktorých sa vyhlásilo verejné obstarávanie, “ uviedla primátorka. „V tejto pokročilej fáze si už počkáme na schválenie Plánu odpadového hospodárstva mesta Prešov, ktorý bude nadväzovať na rozpracovaný Plán odpadového hospodárstva kraja. Otvára nám to ďalšie možnosti nakladať s odpadmi dlhodobo, v súlade so stratégiou kraja a následne aj mesta, “ doplnila.

Podľa jej slov dočasne bude zabezpečovať túto službu spoločnosť vysúťažená prostredníctvom Elektronického kontraktačného systému (EKS) a mestský systém nakladania s odpadmi bude nadväzovať na tieto strategické dokumenty.

Mesto pôjde naďalej transparentnou a efektívnou formou EKS, ktorým pre Prešovčanov zaistí spoľahlivú službu. „Ukázalo sa, že prostredníctvom malej súťaže sme dokázali vysúťažiť cenu na obdobie 10 týždňov o 50 000 eur nižšiu, ako platíme doteraz. Preto je v mojom záujme mať túto službu pre Prešovčanov istú bez zbytočného odďaľovania, “ zdôraznila primátorka.

Veľká súťaž nebola v zmysle zákona ukončená, preto sú akékoľvek špekulácie irelevantné.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK