PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/15908/obnova_komunikacii_pokracuje_aj_na_konci_prazdnin.html

Obnova komunikácií pokračuje aj na konci prázdnin

Aj keď sa prázdniny chýlia k svojmu koncu, práce na prešovských miestnych komunikáciách nepoľavujú. Na rad sa dostáva aj frekventovaný chodník na Budovateľskej a Jilemnického ulici.

Kompletnou obnovou v rámci rozsiahlej rekonštrukcie miestnych komunikácií prejdú aj chodníky v jednej z najrušnejších častí mesta. Práce sa presúvajú na ulice Budovateľská a Jilemnického, kde už bolo stavbárom odovzdané stavenisko.
„Obnovu týchto frekventovaných chodníkov ocenia nielen tam bývajúci Prešovčania, ale i zamestnanci tunajších firiem a spoločností, ktorí po nich dennodenne dochádzajú do práce, “ povedala primátorka Andrea Turčanová.

Práce budú pozostávať z odstránenia starých panelov, pokládky nového povrchu, nových obrubníkov a pod. , aby sa zabezpečil čo najväčší komfort chodcov. Obnova sa týka Budovateľskej ulice v časti od ulice Škultétyho a tiež Jilemnického ulice po podjazd. Práce potrvajú približne mesiac.

V týchto dňoch pokračuje aj rekonštrukcia chodníkov na uliciach Štúrova a Radlinského, kde je už odstránený starý povrch. Súbežne sa začali búracie práce na Sekčovskej ulici, v časti od zastávky Vansova a pokračovať budú až po Šalgovík vrátane.

Prosíme o ústretovosť zo strany obyvateľov dotknutých mestských častí, keďže počas rekonštrukčných prác sa, žiaľ, musí rátať aj s dopravnými obmedzeniami.

Tieto cestné stavby sa realizujú ako súčasť historicky najrozsiahlejšej opravy prešovských komunikácií. Ide o 80 úsekov – mestských ciest a chodníkov vo všetkých siedmich mestských častiach v objeme 2,8 mil. eur.

 
24.8.2016 | Autor: Veronika Kmetóny Gazdová | Mesto Prešov | čítané: 1924 krát