Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Obnova komunikácií pokračuje aj na konci prázdnin

Aj keď sa prázdniny chýlia k svojmu koncu, práce na prešovských miestnych komunikáciách nepoľavujú. Na rad sa dostáva aj frekventovaný chodník na Budovateľskej a Jilemnického ulici.

Kompletnou obnovou v rámci rozsiahlej rekonštrukcie miestnych komunikácií prejdú aj chodníky v jednej z najrušnejších častí mesta. Práce sa presúvajú na ulice Budovateľská a Jilemnického, kde už bolo stavbárom odovzdané stavenisko.
„Obnovu týchto frekventovaných chodníkov ocenia nielen tam bývajúci Prešovčania, ale i zamestnanci tunajších firiem a spoločností, ktorí po nich dennodenne dochádzajú do práce, “ povedala primátorka Andrea Turčanová.

Práce budú pozostávať z odstránenia starých panelov, pokládky nového povrchu, nových obrubníkov a pod. , aby sa zabezpečil čo najväčší komfort chodcov. Obnova sa týka Budovateľskej ulice v časti od ulice Škultétyho a tiež Jilemnického ulice po podjazd. Práce potrvajú približne mesiac.

V týchto dňoch pokračuje aj rekonštrukcia chodníkov na uliciach Štúrova a Radlinského, kde je už odstránený starý povrch. Súbežne sa začali búracie práce na Sekčovskej ulici, v časti od zastávky Vansova a pokračovať budú až po Šalgovík vrátane.

Prosíme o ústretovosť zo strany obyvateľov dotknutých mestských častí, keďže počas rekonštrukčných prác sa, žiaľ, musí rátať aj s dopravnými obmedzeniami.

Tieto cestné stavby sa realizujú ako súčasť historicky najrozsiahlejšej opravy prešovských komunikácií. Ide o 80 úsekov – mestských ciest a chodníkov vo všetkých siedmich mestských častiach v objeme 2,8 mil. eur.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK