Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Dobročinní cyklomaratónci

Tohtoročný 2. prešovský cyklomaratón mal nielen športový, ale aj charitatívny rozmer. Vďaka cyklistom tak mohli byť podporené dve rodiny v ťažkej životnej situácii.

„Výťažok z podujatia sme sa po dohode s mestom Prešov rozhodli venovať dvom rodinám, ktoré to nemajú v živote ľahké. Verím, že im tento náš príspevok, ktorý vytvorili účastníci 2. prešovského cyklomaratónu, pomôže, “ uviedol René Polačok, ktorý, spolu s primátorkou mesta Andreou Turčanovou a s ďalšími organizátormi, finančnú výpomoc rodinám odovzdával.

Charitatívny rozmer tohto podujatia ho nielen odlišuje od mnohých iných športových akcií, ale podľa primátorky dáva cyklomaratónu aj hlbší zmysel, keď každý z účastníkov zároveň prispieva na dobrú vec.

Finančný príspevok tentoraz putoval k rodinám Huňadyovcov a Janovcov. Obe sú viacpočetné, v prvej sa mamička stará o päť detí, v druhej majú ešte o jedno dieťa viac, navyše niektoré majú aj zdravotné komplikácie.

„Nemáme všetko po čom túžime, ale máme všetko čo potrebujeme, “ vyslovila nádherné poďakovanie Zuzana Huňadyová, ktorú príspevok prekvapil. „My sme dokonca boli aj na cyklomaratóne. Netušili sme, že ideme pomáhať samým sebe, “ vyvolala úsmev na tvárach prítomných.

Všetci sa zhodli na tom, že druhé pokračovanie Prešovského cyklomaratónu bolo veľmi úspešné, o čom svedčí takmer dvojnásobný počet účastníkov oproti úvodnému ročníku. Výsledky a pozitívny ohlas všetkých motivovali k príprave ďalšieho ročníka cyklomaratónu.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK