Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

Poznáme Naj webové stránky prešovských základných škôl

V úvode školského roka 2016/2017 sa v rámci projektu IQkids uskutočnila zaujímavá akcia.

Školáci „si posvietili“ na webové stránky základných škôl v Prešove. Hodnotenie sa začalo už koncom prázdnin, kedy sledovali stránky škôl, informovanosť a pripravenosť na školský rok. Kým niektoré školy doteraz „žijú minulým školským rokom“, väčšina z nich sa pripravila zodpovedne. Pozrite si hodnotenie prešovských školákov projektu IQkids.

Vyhodnocovanie internetových stránok základných škôl v Prešove sa začalo sledovaním internetových prezentácií (stránok) od posledného augustového týždňa a pokračovalo až do prvého dňa stráveného v škole. Jeho súčasťou boli názory rodičov, starých rodičov, ale aj stredoškolákov a vysokoškolákov, bývalých žiakov základných škôl. Tri základné školy s najlepším hodnotením IQkids vyhrávajú knižné odmeny a DVD filmy, ktoré môžu využiť vo vyučovacom procese, príp. darovať svojim žiakom. Odmeny posielame v priebehu septembra.

Najlepšie hodnotenie spomedzi základných škôl dostala základná škola na Kúpeľnej ulici. Stránka je profesionálna, vynikajúco graficky vybavená, lákavá na prvý pohľad, webové sídlo, kde si svoje nájdu žiaci, rodičia i starí rodičia. Ocenená bola predovšetkým aktuálnosť, prehľad aktivít (aj história), internetová žiacka knižka, emailové adresy zamestnancov, možnosť dohodnúť si konzultácie, či jazykový časopis Šafran, školská televízia, zoznam pomôcok, rôzne dokumenty a tlačivá na stiahnutie, žiacky parlament, ponuka záujmových útvarov, úspechy, olympiády, súťaže, školský klub detí, oznamy jedálne, atď.

Bodovala aj webová stránka základnej školy na ulici Mirka Nešpora. Tá zaujala navigáciou, kde okrem hlavných odkazov je možnosť vybrať si informácie určené pre žiakov, rodičov a učiteľov. Stránka bola aktualizovaná niekoľkokrát už v priebehu augusta. Prázdninová aktivita školy „Farebné leto“ bola vyhodnotená ešte cez prázdniny aj s fotografiami. V prvý deň školského roka pribudol fotoalbum „úvod školského roka vo fotografii“. Okrem obrazovej prehliadky školy nájdete na stránke množstvo zábavy, videogalériu TV Formula, množstvo fotografií, informácie o bazéne, rozvrh hodín a futbalové triedy. Nechýba ani fcb stránka školy.

Ako tretia zaujala úspešnou internetovou prezentáciou základná škola na ulici Matice slovenskej 13. Webové sídlo školy je aktualizované aj niekoľkokrát v týždni a škola je aktívna vo svojej činnosti a zverejňovaní nových a nových informácií. Nechýbajú fotografie z otvorenia školského roka, informácie o folklórnom súbore Ďatelinka, záujmových útvaroch, školskom časopise, vzdelávaní žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou, letnom sústredení gymnastiek, žiackom parlamente i kronike školy. Body si získali i aktivity školy, ktorých je neúrekom. Dôkazom je septembrový kalendárik, v ktorom sú predstavené aktivity na prvý septembrový týždeň. Zaujímavými sú prezentácie Jolly Phonics – novej metódy výučby anglického jazyka na škole. Škola je aktívna aj na facebooku.

Hodnotenie prešovských školákov v rámci projektu IQkids prinieslo výsledky webových stránok, ktoré zaujali tých, ktorí tieto školy navštevujú. Zaujali aj ďalšie webové stránky, no vyhodnotili sme 1. -3. miesto. Webové stránky základných škôl sú mimoriadne bohaté na informácie, množstvo aktivít, podujatí, projektoch, práce učiteľov so žiakmi. No našli sa aj také stránky, ktoré nie sú aktualizované tak, akoby si to žiaci predstavovali. Školáci netajili, že najradšej si prezerajú stránky škôl, aby vedeli svoj rozvrh, mená vyučujúcich, pripravované aktivity, no nájdu sa aj takí, ktorí si prečítajú školský poriadok. Najviac pútajú fotografie a články z aktivít, do ktorých sa žiaci zapájajú s triednymi učiteľmi. Výlety, exkurzie, ale aj rôzne projekty a experimentovanie. Podľa žiakov je „dôležité učenie sa na čerstvom vzduchu, kedy môžeme prepájať teoretické vedomosti s praktickým životom“.

Nie všetci dospelí tomu však rozumejú ...

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
ŠTÁTNY TAJOMNÍK CHOVANEC DISKUTOVAL SO ŠTUDENTMI PREŠOVSKEJ UNIVERZITY O EURÓPSKEJ ÚNII
Prešov 18. 04. 2024 – O význame a prínosoch členstva Slovenskej republiky v Európskej únii diskutoval s viac ako stovkou študentov Prešovskej univerzity (PU) v Prešove štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ) Rastislav Chovanec.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK