Štvrtok, 02. máj 2024
Meniny má Žigmund | zajtra Galina

Komunitná kaviarnička v Barličke

S3 caffé – bezbariérová kaviarnička, kde obsluhujú klienti OZ Barlička a dobrovoľníci. V stredu ju otvorili v priestoroch tohto občianskeho združenia na ulici Matice slovenskej 13.

„Chceme, aby ľudia s postihnutím mohli pracovať a zároveň sme rozšírili komunitnú záhradu o nový priestor, kde sa môžu stretávať ľudia z komunity, priestor, ktorého cieľom je spájať našich klientov, rodiny, seniorov i mladých, “ predostrela nám hlavnú myšlienku novej aktivity OZ Barlička koordinátorka Janka Pecuchová. Prácu pritom dali štyrom mladým ľuďom s postihnutím.

Sídlisko 3 caffé je tak zaujímavým priestorom, kde sa môžu pri koláčikoch Minit a káve stretávať a spoznávať ľudia všetkých vekových kategórií či s rozmanitými záujmami. Otvorená je denne od 12.00 h do 20.00 h.

„Ľudia nás už objavujú, v prvý deň sme mali plno, veríme, že si zvyknú a budú k nám nachádzať cestu čo najčastejšie, “ dodala Janka Pecuchová a doplnila, že v pláne rozvoja komunitnej záhrady je aj detské ihrisko, ktoré ponúkne ďalšie možnosti trávenia voľného času.

Projekt sa uskutočnil s podporou nadácie Granvia.

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK