Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Komunitná kaviarnička v Barličke

S3 caffé – bezbariérová kaviarnička, kde obsluhujú klienti OZ Barlička a dobrovoľníci. V stredu ju otvorili v priestoroch tohto občianskeho združenia na ulici Matice slovenskej 13.

„Chceme, aby ľudia s postihnutím mohli pracovať a zároveň sme rozšírili komunitnú záhradu o nový priestor, kde sa môžu stretávať ľudia z komunity, priestor, ktorého cieľom je spájať našich klientov, rodiny, seniorov i mladých, “ predostrela nám hlavnú myšlienku novej aktivity OZ Barlička koordinátorka Janka Pecuchová. Prácu pritom dali štyrom mladým ľuďom s postihnutím.

Sídlisko 3 caffé je tak zaujímavým priestorom, kde sa môžu pri koláčikoch Minit a káve stretávať a spoznávať ľudia všetkých vekových kategórií či s rozmanitými záujmami. Otvorená je denne od 12.00 h do 20.00 h.

„Ľudia nás už objavujú, v prvý deň sme mali plno, veríme, že si zvyknú a budú k nám nachádzať cestu čo najčastejšie, “ dodala Janka Pecuchová a doplnila, že v pláne rozvoja komunitnej záhrady je aj detské ihrisko, ktoré ponúkne ďalšie možnosti trávenia voľného času.

Projekt sa uskutočnil s podporou nadácie Granvia.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK