Sobota, 18. máj 2024
Meniny má Viola | zajtra Gertrúda

Zlato a striebro z Majstrovstiev Slovenska v boccii 2016 putuje do Prešova...

V sobotu, 1. októbra 2016 sa v športovej hale v Nitre konali Majstrovstvá Slovenska v boccii.

Na tento vrcholný a výberový, slovenský turnaj sa kvalifikovalo 32 hráčov (6 v BC1, 12 v BC2, 6 v BC3, 8 v BC4). Za športový klub ZOM Prešov sa ho zúčastnili Rastislav Kurilák BC2, Boris Klohna BC3, Miroslav Prášil BC4 a Anna Mihová BC4. Súčasťou klubovej výpravy boli aj rozhodcovia Matúš Grega, Jozef Fejerčák, športový asistent Michal Kall a viacerí fanúšikovia. Z Prešova sme vyrazili v piatok, v sobotu sme odohrali turnaj a v nedeľu sme cestovali s dobrým pocitom domov.

Ten „dobrý pocit“ bol ovplyvnený výborným výkonom našich športovcov. V konkurencii najlepších slovenských hráčov vybojovali dva cenné kovy. Rastislav Kurilák získal v kategórii BC2 striebro a Boris Klohna so športovým asistentom Michalom Kallom v kategórii BC3 získal zlato a majstrovský titul. Vo vyrovnanom finálovom zápase s rankingovou jednotkou Adamom Buriankom (Altius Bratislava) vyhral 3:2, a stal sa teda už 2-násobným majstrom Slovenska v jednotlivcoch kategórie BC3 (r. 2014 a 2016). Rovnako potešili zlepšujúce sa výkony Rastislava Kuriláka a jeho prienik do finále, kde však podľahol skúsenému reprezentantovi Róbertovi Mezíkovi (Altius Bratislava), po výsledku 0:5. Ďalšou potešujúcou správou pre Rastislava Kuriláka a náš športový klub bolo jeho pozvanie do reprezentácie Slovenskej republiky. V budúcnosti tak bude môcť reprezentovať svoje mesto aj krajinu na vrcholných medzinárodných podujatiach.

V kategórii BC4 prešovský klub reprezentovali Miro Prášil a Anna Mihová. Nepodarilo sa im však postúpiť zo svojich ťažkých, základných skupín a do ďalších bojov sa teda nezasiahli.

Rastislav Kurilák BC2 svoju účasť na MSR zhodnotil takto:
„Bol som so svojou hrou celkom spokojný. Napriek pomerne jasným výhram, každý zápas bol náročný najmä na koncentráciu. Súperi mi nepredali svoj kožu lacno. Teším sa z druhého miesta, za ktoré vďačím dobrým tréningovým podmienkam a kvalitným sparin- partnerom v našom klube ZOM Prešov.“

Boris Klohna BC3 po svojom triumfe povedal:
„Ďakujem svojmu spoluhráčovi, asistentovi Michalovi za jeho sústredenú a kvalitnú prácu, organizátorom za výborný turnaj v dobrom, bezbariérovom prostredí, klubovým spoluhráčom a pomocníkom v tréningovej príprave, najbližšej rodine, ako aj našim podporovateľom a fanúšikom. Tým všetkým môj titul patrí. Na mojej ceste do finále som sa v každom zápase snažil hrať zodpovedne a s úctou k súperovi . Finále s Adamom bolo nesmierne vyrovnané, ako v podstate všetky naše posledné vzájomné zápasy. Víťazstvo nad kvalitným súperom si veľmi vážim a zisk majstrovského titulu dekoroval a označil túto sezónu pre mňa, a aj pre náš športový klub ZOM Prešov, ako mimoriadne úspešnú.

Výsledky našich:

Základná skupina BC2:
1. zápas: Kurilák - Opát - 8:1
2. zápas: Kurilák - A. Gregor - 9:1
Semifinále: Kurilák - Hudeček - 6:1
Finále: Kurilák - Mezík - 0:5

Celkovo BC2:
1. miesto: Róbert Mezík (Altius Bratislava)
2. miesto: Rastislav Kurilák (ZOM Prešov)
3. miesto: Peter Minarech (Altius Bratislava)

Základná skupina BC3:
1. zápas: Klohna - Bielak - 9:1
2. zápas: Klohna - Fábry - 7:0
Semifinále: Klohna - Škvarnová - 9:0
Finále BC2: Klohna - Burianek - 3:2

Celkovo BC3:
1. miesto: Boris Klohna (ZOM Prešov)
2. miesto: Adam Burianek (Altius Bratislava)
3. miesto: Ľubka Škvarnová (Farfalletta Žilina)

Základná skupina BC4:
SK A:
1. zápas: Mihová - Andrejčík - 0:19
2. zápas: Mihová - Burian - 0:11
3. zápas: Mihová - Strehársky - 3:4
SK B:
1. zápas: Prášil - Balcová - 1:5
2. zápas: Prášil - Rom - 7:0
3. zápas: Prášil - Ďurkovič - 0:12

Celkovo BC4:
1. miesto: Samuel Andrejčík (Viktória Žiar)
2. miesto: Róbert Ďurkovič (Altius Bratislava)
3. miesto: Martin Strehársky (Altius Bratislava)
...
6. miesto: Miroslav Prášil (ZOM Prešov)
7. miesto: Anna Mihová (ZOM Prešov)

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK