Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Lucia Langošová ZLATÝ HATTRICK !! Po Budapešti "zbila" súperky aj v Rumunskej Oradei a Maďarskom Miškolci.

ORADEA, RUMUNSKO - 08.10.2016 (domov PREŠOVSKÍ KARATISTI priviezli spolu 19 medailí, 4 - 7 - 8 !!!). V RUMUNSKU vybuchla PREŠOVSKÁ B. O. M. B. A.

Prešov karate KIDS a karate to je hlavne zábava.

PRESOV KARATE KIDS dominovali na súťaži organizovanej v Rumunsku p. Prof. VAIDA IOAN. Súťaž organizovaná v Rumunskom meste Oradea, je zaujímavá tým, že sa zápasí v podobnom shopping centre, ako je v Prešove ZOC MAX. Čiže súťaž zaujímavo spája tak tradičný šport akým karate je a nové prostredie spojené hlavne s negatívnymi prívlastkami. Avšak opäť sa potvrdilo, protiklady sa priťahujú.

Prešovskí reprezentanti potvrdili, že patria medzi obrovské talenty a na tejto super súťaži, získali aj obrovský pohár, určený pre jeden z T. O. P tímov na tomto podujatí. Súťaž bola skvele organizovaná a Prešovčania chcú poďakovať prof. VAIDOVI za vynikajúce podujatie. Super výkonnosť potvrdila v Rumunsku Lucia Langošová, ktorá po Budapešti bezkonkurenčne rozbila konkurenciu a do Prešova brala zlato. Podobne si počínala aj ďalšia mladá slovenská reprezentantka vo farbách Prešova, a to Miška Bryndzová. Tá dokonca po ostaršení, štartovala aj vo vekovej kategórii vyššej ako bežne štartuje, ani to jej však nezabránilo priviesť do Prešova 2 - ZLATÉ MEDAILE.

Ihneď v nasledujúci deň v tomto rýchlom víkende sa konal AVAST CUP 2016 - MIŠKOLC - MAĎARSKO - 09.10.2016. Tu mali PRESOV KARATE KIDS bilanciu 2 - 2 - 1 – čiže dokopy 5 MEDAILÍ, pričom zápasili len 6-ti !! Po predchádzajúcom ťažení v Rumunsku, v daždivú Nedeľu dobýjali aj Miškolc v Maďarsku na medzinárodnej súťaži. PRESOV KARATE KIDS získal 5 medailí. Z toho JAKUB PORJANDA a LUCIA LANGOŠOVÁ sú ŠAMPIÓNMI AVAST CUP 2016. Excelentne ale reprezentovali Prešov všetci zúčastnení PREŠOVČANIA. Lucia Langošová zavŕšila zlatý HATTRICK, keď odštartovala súťaže v zahraničí bravúrne, Marko KAŠPRIŠIN prelomil smolné vystúpenia a Miška BRYNDZOVÁ si aj poplakala, kvôli sporným rozhodnutiam rozhodcov vo finálovom zápase. Nevadí nie všetko dopadne vždy spravodlivo, avšak je dôležité pochopiť, že aj toto je život, aj toto je karate.
Držme PRESOV KARATE KIDS naďalej prsty nech pre mesto PREŠOV a SLOVENSKO naďalej dobýjajú jedno mesto za druhým.

Výsledky PRESOV KARATE KIDS na BIHOR OPEN 2016:
1. miesto - Filip VAĽKO - KATA open CHLAPCI
1. miesto - Michaela BRYNDZOVÁ - KUMITE mini katetky a 1. miesto kadetky
1. miesto - Lucia LANGOŠOVÁ - KUMITE ženy
2. miesto - Matej KRAJŇÁK - KATA Open a 2. miesto KUMITE st. žiaci
2. miesto - Gregor LEHOTSKÝ - KATA st. žiaci, 3. miesto KATA open a 3. miesto KUMITE st. žiaci
2. miesto - Martin ČONKA - KUMITE st. žiaci
2. miesto - Alexandra ŠOFRANEKOVÁ - KUMITE - st. žiačky
2.miesto - Sabína BABJAROVÁ - KUMITE st. žiačky
2. miesto - DRUŽSTVO KK JUNIOR KUMITE chlapci (Lehotský, Vaľko, Krajňák)
3. miesto - Šimon HRUBČO - KATA chlapci OPEN
3. miesto - Oliver LEFEROVIČ - KUMITE st. mini kadeti
3. miesto - Damiána LACIOVÁ - KUMITE ml. žiačky
3. miesto - Melánia LACIOVÁ - KUMITE st. žiačky
3. miesto - Júlia VRAŇUCHOVÁ - KUMITE st. žiačky
3. miesto - DRUŽSTVO KK JUNIOR – KUMITE (Vraňuchová, Babjarová, Šofraneková) st. žiačky

VÝSLEDKY KK JUNIOR NA AVAST CUP 2016:
1. miesto Jakub PORJANDA - KUMITE st. žiaci
1. miesto Lucia LANGOŠOVÁ - KUMITE ženy
2. miesto - Michaela BRYNDZOVÁ - KUMITE mini kadetky
2. miesto - Matej KRAJŇÁK - KUMITE st. žiaci
3. miesto - Marko KAŠPRIŠIN - KUMITE st. žiaci

Jakub Porjanda ssa stal šapionom AVAST CUP 2016 v MiskolciI
Gregor Lehotský obhajoval v Miškolci titul z minulého roka.
Lucia Langošová v Rumunsku nemala konkurenciu
Marko Kašprišín vybojoval v Miškolci v tvrdej konkurencii bronzovú medailu
Prešov KARATE KIDS oslavujú po súťaži
Prešovčania sú jeden tím, jeden celok. Na fotke Miška s Gregorom.
Prešovský tréner - Ľubo Čiernik preberá pohár od organizátora prof. VAIDU IOANA
Začiatočníci na tréningu na ZŠ Šmeralovej s medailistami.
Začiatočníci s medailistami na tréningu na Sekčove  - Bilingvalne gymnázium
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK