Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Cintoríny budú dlhšie otvorené a osvetlené

Cintoríny budú v rámci „dušičkových“ sviatkov od 29.10.2016 do 01.11.2016 otvorené nonstop a budú zabezpečené strážnou službou.

Okrem toho budú v dobe od 29.10.2016 do 8.11.2016 v čase od 17.00 hod do 21.00 hod z dôvodu slúženia omší v Kaplnke aj osvetlené.

Pracovníci Pohrebných a cintorínskych služieb budú k dispozícii v predĺžených úradných hodinách aj cez víkend a počas sviatku Všetkých svätých. Návštevníci cintorínov budú môcť využiť aj sociálne zariadenia v Domoch smútku pri Hlavnom cintoríne, pri cintoríne Solivar a Nižná Šebastová.    
  
V záujme zlepšovania poskytovaných služieb Technické služby mesta Prešov a.s. v  priebehu tohto roka na Hlavnom cintoríne pre verejnosť inštalovali 11 lavičiek a vynovili sa stojiská pre umiestnenie odpadu.  V Nižnej Šebastovej sa realizovala oprava strechy Domu smútku, obnovenie náterov v interiéri a exteriéri.

Sviečka či veniec aj virtuálne
Viac informácií verejnosť má k dispozícii na webovej stránke www.pohrebnictvopo.sk.  Prostredníctvom nej Tí, ktorí nebudú môcť osobne prísť na cintorín (http://pohrebnictvopo.sk/virtualny-cintorin), môžu navštíviť aj virtuálny cintorín a symbolicky zapáliť sviečku na hrobe, či uložiť symbolický veniec na virtuálnom cintoríne.  

Štatistické údaje o návštevnosti stránky a virtuálneho cintorína hovoria o viac ako 214 000 návštevách do októbra tohto roka. Vyše 95 percent návštevníkov stránky bola zo Slovenska, takmer 3.5 tisíc pozretí zo susedných Čiech, viac ako tisíc pozretí zo Spojených Štátov Amerických. Ďalšie návštevy boli z Nemecka, Rakúska, Veľkej Británie, Talianska, Francúzska a Maďarska.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK