Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Spoločnosť Leyard odkúpila v priemyselnom parku ďalšie pozemky

Spoločnosť Leyard v priemyselnom parku IPZ Záborske expanduje. Svoje kapacity rozšíri na ďalšie plochy, ktoré odkúpila od mesta Prešov.

Primátorka Andrea Turčanová a konateľ spoločnosti Leyard Robert Stewart, dnes podpísali zmluvu o predaji 4271 m2 pozemkov v areáli Priemyselného parku IPZ Záborské. Po vlaňajšom predaji 10 000 m2 plochy priemyselného parku tejto spoločnosti, kde sa v súčasnosti realizuje výstavba montážneho závodu, ide o znak, že spoločnosť plánuje v Prešove svoje kapacity rozširovať.

„Teším sa, že sa v Prešove etabluje investor s takou jedinečnou výrobou, kde sa môžu uplatniť vzdelaní ľudia, ktorí sú v danej oblasti odborníkmi. Verím, že spoločnosti Leyard sa podarí naplniť svoje predstavy, s ktorými prišla do Prešova, “ zdôraznila primátorka Andrea Turčanová pri podpise zmluvy.

„Naša spoločnosť vyjadruje radosť z toho, že môže byť práve v Prešove. Nadobudli sme pozitívny dojem z ľudí, ktorých zamestnávame – sú vzdelaní, majú veľké technické schopnosti a mnohí ovládajú aj viac jazykov. Práve táto skúsenosť nás viedla k rozhodnutiu postaviť v Prešove administratívnu budovu, ako aj výrobné haly. Po tom, čo sme začali s ich výstavbou sme však uvažovali o ďalších krokoch, pričom sme sa zhodli na tom, že na prípadnú ďalšiu expanziu budeme potrebovať väčšiu plochu. Oceňujeme ústretovosť mesta, vďaka ktorej sme mohli túto kúpu zrealizovať, “ skonštatoval Robert Stewart a dodal, že v teraz rozostavaných halách chcú začať s výrobou svojich produktov už v marci budúceho roku. Prácu v tejto spoločnosti nájde v prvom roku okolo 30-40 zamestnancov, v ďalších rokoch je predpoklad ďalšieho zvyšovania počtu zamestnancov.

Spoločnosť Leyard sa v Prešove zaoberá predajom videostien, ktoré sa využívajú v riadiacich miestnostiach rôznych energetických a dopravných spoločností, či v konferenčných centrách a pod. Významná časť produkcie smeruje aj do televízií a na športoviská. V novej výrobnej hale chce spustiť montáž, testovanie a kalibráciu videostien. Spoločnosť požiadala o investičnú pomoc, v prípade jej získania má záujem investovať do ďalšieho technologického vybavenia, ktoré umožní aj výrobu komponentov.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK