Nedeľa, 28. apríl 2024
Meniny má Jarmila | zajtra Lea

Videoklip: Elevenhill surfuje na vlnách Atlantického oceánu!

Prešovská kapela Elevenhill, ktorá priniesla na slovenskú hudobnú scénu svojim debutovým singlom Room Of Ghosts závan amerického country a južanského rocku, sa pripomína svojim fanúšikom novým videoklipom k piesni Ride Your Wave.

Klip je inšpirovaný nespútaným životom Michala Chovana, ktorý po vypočutí tejto skladby ochotne poslal na Slovensko krásne zábery nielen Atlantického oceánu.

„Michal je náš kamarát z Prešova, ktorý už roky žije na ostrove Fuertventura na Kanárskych ostrovoch. Keď sme túto skladbu nahrávali v lete, napadlo nám, že sa do klipu hodí práve on. Poslal úžasné zábery mora, toho ako surfuje, jazdí na skateboarde a zhodnotili sme, že zábery zachytávajú presne tie emócie, ktoré pieseň vyjadruje. Ide o obraz jedného dňa jeho života, a v dobrom mu tie vlny závidíme, “ hovorí o novinke bastigatista Elevenhill Braňo Goga. O jej strih sa postaral spoločne s Petrom Janusom.

Text novinky Ride Your Wave vznikol skôr ako nápad na spoluprácu s Michalom. „Text piesne je ľahko čitateľný. Muzikanti a surferi, aj keď každý trochu inak, poznajú tú "vlnu" v piesni veľmi dobre. Je to taká naša vlna slobody. Každý si ideme na tej svojej odhliadnuc od toho ako nás život niekedy odráža z jednej strany na druhú. Klip sa odvíja od tejto témy. Spojenie piesne a Michalových záberov tomu dodáva príjemnú a ukľudňujúcu atmosféru. Takže si myslím, že to pekne spolu funguje, " dopĺňa svojho kapelového kolegu spevák a gitarista Marián "Fero" Ferenc.

Skupina Elevenhill, v ktorej pôsobia aj bubeník Rado Hanzel a gitarista Martin Dancák, pracuje momentálne s producentom Martinom Migašom v štúdiu Umpax na svojom debutovom albume. Podľa slov prešovských hudobníkov sa celá platňa ponesie v podobnom duchu a línii ako singel Room Of Ghosts a dnes predstavená Ride Your Wave. Vyjsť by mal na jar 2017. Naživo si môžete kapelu pozrieť do konca roka na troch koncertoch - 14. decembra vo Flame Music Bare v Bratislave, 12. decembra v Sládkovič Café v Trenčíne a deň pred Vianocami,  23. decembra,  v Riders Pube v Košiciach.

Video nájdete na tomto linku: https://www.youtube.com/watch?v=UQDuZnb8W48

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK