Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Videoklip: Elevenhill surfuje na vlnách Atlantického oceánu!

Prešovská kapela Elevenhill, ktorá priniesla na slovenskú hudobnú scénu svojim debutovým singlom Room Of Ghosts závan amerického country a južanského rocku, sa pripomína svojim fanúšikom novým videoklipom k piesni Ride Your Wave.

Klip je inšpirovaný nespútaným životom Michala Chovana, ktorý po vypočutí tejto skladby ochotne poslal na Slovensko krásne zábery nielen Atlantického oceánu.

„Michal je náš kamarát z Prešova, ktorý už roky žije na ostrove Fuertventura na Kanárskych ostrovoch. Keď sme túto skladbu nahrávali v lete, napadlo nám, že sa do klipu hodí práve on. Poslal úžasné zábery mora, toho ako surfuje, jazdí na skateboarde a zhodnotili sme, že zábery zachytávajú presne tie emócie, ktoré pieseň vyjadruje. Ide o obraz jedného dňa jeho života, a v dobrom mu tie vlny závidíme, “ hovorí o novinke bastigatista Elevenhill Braňo Goga. O jej strih sa postaral spoločne s Petrom Janusom.

Text novinky Ride Your Wave vznikol skôr ako nápad na spoluprácu s Michalom. „Text piesne je ľahko čitateľný. Muzikanti a surferi, aj keď každý trochu inak, poznajú tú "vlnu" v piesni veľmi dobre. Je to taká naša vlna slobody. Každý si ideme na tej svojej odhliadnuc od toho ako nás život niekedy odráža z jednej strany na druhú. Klip sa odvíja od tejto témy. Spojenie piesne a Michalových záberov tomu dodáva príjemnú a ukľudňujúcu atmosféru. Takže si myslím, že to pekne spolu funguje, " dopĺňa svojho kapelového kolegu spevák a gitarista Marián "Fero" Ferenc.

Skupina Elevenhill, v ktorej pôsobia aj bubeník Rado Hanzel a gitarista Martin Dancák, pracuje momentálne s producentom Martinom Migašom v štúdiu Umpax na svojom debutovom albume. Podľa slov prešovských hudobníkov sa celá platňa ponesie v podobnom duchu a línii ako singel Room Of Ghosts a dnes predstavená Ride Your Wave. Vyjsť by mal na jar 2017. Naživo si môžete kapelu pozrieť do konca roka na troch koncertoch - 14. decembra vo Flame Music Bare v Bratislave, 12. decembra v Sládkovič Café v Trenčíne a deň pred Vianocami,  23. decembra,  v Riders Pube v Košiciach.

Video nájdete na tomto linku: https://www.youtube.com/watch?v=UQDuZnb8W48

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK