PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16121/klzisko_je_novinkou_tohtorocneho_presovskeho_adventu.html

Klzisko je novinkou tohtoročného prešovského adventu

Ako jedno z prvých miest na Slovensku Mesto Prešov v spolupráci s PKO na Kataríny (25.11.) slávnostne otvorí o 16:30 h ďalší ročník Vianočných trhov, ktoré sú už neodmysliteľnou súčasťou tohto obdobia. Novinkou v rámci tohtoročného adventného obdobia je aj klzisko.

VIANOČNÉ TRHY
V termíne od 25.11. do 23.12. bude každý deň počas trhov od 10:00 h do 19:00 h, občerstvovacie do 22:00 h, aj tento rok svoje tovary a služby ponúkať vyše 100 stánkarov v krásnych drevených stánkoch v jednom štýle. Stánky, ktoré aj tento rok ponúknu množstvo sortimentu, budú umiestnené pozdĺž Hlavnej ulice, vrátane ulice Floriánova po Baštovu.

VIANOČNÉ PROGRAMY
K Vianočným trhom neodmysliteľne patrí aj bohatý kultúrny program, vystúpenia rôznych folklórnych súborov a skupín v rámci Vianočných programov (v dňoch 8. , 13. , 15. , 20.12. a 22.12. v čase od 16:00 h do 18:00 h). Podrobný program v prílohe. Súčasťou adventných podujatí bude 16.12. aj Vianočná burza starožitností.

VÝZDOBA
Nezameniteľnú atmosféru blížiaceho sa adventu dotvára aj vianočná výzdoba, ktorá sa už v týchto dňoch inštaluje a ktorej rozsvietenie bude súčasťou otvorenia Vianočných trhov na Kataríny. Dominantou výzdoby bude vianočný stromček, ktorý tak, ako vlani je zo súkromnej záhrady. Tento rok sa však rozsvieti v „novom šate“, zdobiť ho bude úplne nová LED výzdoba.

MIKULÁŠSKA NÁDIELKA
Šiesteho decembra sa na pešej zóne opäť budú radovať aj naši najmenší Prešovčania - o 16.00 h začne Mikulášška nádielka.  Súčasťou tohtoročného adventného obdobia bude samozrejme aj stromček, ktorý spoločne v rámci nádielky rozsvietia prešovské deti s Mikulášom a jeho pomocníkmi – Anjelom a Čertom.

BETLEHEM
Atmosféru blížiacich sa Vianoc bude dotvárať aj drevený vyrezávaný Betlehem na Františkánskom námestí. Jeho autorom je Milan Krajňák a majiteľom Imrich Girašek. Slávnostné sprístupnenie sa uskutoční dňa 6.12. o 17:30 h po omši.

BETLEHEMSKÉ SVETLO
Pred konkatedrálou sv. Mikuláša sa počas adventu rozsvieti Betlehemské svetlo, ktoré do nášho mesta prinesú slovenskí skauti. Táto predvianočná tradícia - symbol šírenia ľudskej lásky, porozumenia a nádeje, má na Slovensku už 27 ročnú tradíciu.

NOVINKA KLZISKO(!!!)
Novinkou v rámci adventného obdobia bude klzisko so syntetickým ľadom inštalované na námestí pred DJZ. V jeho blízkosti budú umiestnené aj občestvovacie stánky. Syntetické ľadové klzisko bude rozmerov 10 x 15 m.

SILVESTROVSKÉ OSLAVY
Sviatky vyvrcholia oslavami Nového roka Silvestrovským programom. Ten začne na pešej zóne o 22:00 h, z účinkujúcich sa Prešovčania už teraz môžu tešiť na Heľenine oči.

 
11.11.2016 | Autor: Veronika Kmetóny Gazdová | Mesto Prešov | čítané: 2944 krát