Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Policajti v Srbsku končia, vystriedajú ich ďalší

O niekoľko dní (24. 11.) končí vyslanie 15 slovenských policajtov v Srbsku.

Pôsobia v Zaječari, kde vykonávajú hraničný dozor v spoločných hliadkach so srbskými kolegami. V utorok ich navštívil policajný pridelenec pôsobiaci v Srbskej republike Henrich Forai, ktorý vyjadril nadšenie a spokojnosť so spoluprácou našich a srbských policajtov.

V pondelok 24. októbra 2016 boli vyslaní na základe bilaterálnej dohody 15-ti príslušníci Policajného zboru do Srbska, kde pomáhajú chrániť srbsko-macedónsku hranicu. Pred odchodom na misiu prišiel príslušníkov podporiť aj podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák.

Ide o ďalší prejav solidarity Slovenska s krajinami, ktoré sú postihnuté migračnou krízou. V minulosti sme už vyslali policajtov na pomoc našim partnerom do Macedónska, Maďarska, Slovinska a aktuálne pomáha po 25 policajtov aj v Macedónsku a v Bulharsku. Ďalšia rotácia 15 policajtov v Srbsku sa uskutoční od 24. novembra do 22. decembra.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK