Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

V zostave Prešovčanov sa prvýkrát po zranení objavili až dvaja hráči. Sezónu začali aj juniori.

Futsalisti FK Ekoprim Prešov vyhrali aj svoj druhý zápas v novej sezóne.

V sobotu triumfovali v Humennom, kde hrá svoje domáce stretnutia Vranov nad Topľou. V súboji potvrdili rolu favorita, no ich víťazstvo sa nerodilo ľahko. „Súper nás veľmi prekvapil, pretože sme neočakávali, že budú takí behaví. Na začiatku sme nasadili pressing, chceli sme ich ubehať. Súperi však boli dobrí fyzicky, aj v súbojoch jeden na jedného. Vládali s nami behať a tým pádom sme sa prispôsobili ich tempu, “ zhodnotil hráč FK Prešov Rudolf Beliš.

V ďalších minútach sa hralo hore-dole a šance boli na oboch stranách. Od začiatku boli vo vedení hráči z metropoly Šariša, no v druhej polovici hry sa Vranovčanom podarilo zdramatizovať stretnutie, keď znížili stav na 4:5. „Chceli sme stavať skúsenejších hráčov a odchádzali nám sily. Jedno šťastie, že sme stále viedli a tým pádom sa nám hralo lepšie. Keby sme dostali gól na začiatku, mali by sme zviazané nohy, lebo oni boli behaví, šikovní a nečakali sme, že budú takým súperom, “ priznal futsalista Ekoprimu. Prešovčania nakoniec dotiahli duel do víťazného konca. Po výhre 7:4 si pripísali do tabuľky ďalšie tri body.

Strelil päť gólov
Rudolf Beliš sa do zostavy FK Ekoprim vrátil po zranení kolena, a to veľkolepým spôsobom. V súboji strelil päť gólov. „Dôležité bolo skórovať prvýkrát, aby som si veril. Dal som päť gólov, ale niektoré padli po individuálnych akciách iných hráčov, ja som mal dobrý výber miesta. Škoda ale iných šancí, trafil som tyčku, nedal som dva nájazdy, “ povedal autor piatich presných zásahov v stretnutí. Futsalista Prešova nastúpil do zápasu prvýkrát po ôsmych mesiacoch od operácie kolena. Dva dni pred zápasom však ešte chcel svoj návrat odložiť. „Keď uvidí môj doktor, že som hral, nebudem mať na ružiach ustlané. Ešte vo štvrtok som nechcel nastúpiť, ale potom som si povedal, že to vyskúšam. Bolo to ako keby som hral s dvomi ľavými nohami, lebo ortéza, ktorú nosím ma dosť obmedzuje v pohybe. Stále mám v hlave, že nemôžem robiť isté pohyby a musím to potom odbúrať, “ vravel dvadsaťsedemročný Beliš. Koleno mal po zápase opuchnuté, no v najbližšom súboji by mal byť trénerovi Antóniovi Hernándezovi k dispozícii. „Dúfam, že som to neurýchlil. Koleno mám opuchnuté, počas týždňa asi vynechám jeden tréning, aby som mohol v piatok nastúpiť do ďalšieho zápasu.“

Po trinásťmesačnej pauze zavinenej zranením sa do zostavy prešovského tímu vrátil aj ďalší hráč. Medzi tri žrde sa v sobotu postavil brankár Matúš Lipka. V stretnutí predviedol výborné zákroky a svoj tím viackrát podržal.

Juniori hrali derby
Minulý štvrtok sa začala nová sezóna extraligy juniorov vo futsale. Hneď v úvodnom kole sa mladí Prešovčania stretli v derby zápase s tímom Grizzly Košice. Hráčov FK Ekoprim čakal náročný duel na pôde úradujúcich majstrov Slovenska v kategórii U19. Futsalisti z metropoly Šariša vstúpili do stretnutia odhodlane, no nevyhli sa chybám v obrane a rýchlo prehrávali 0:3. „Na úvod to bol ťažký súboj, ale aspoň sme videli, čo nám treba trénovať. Chlapci bojovali, no urobili niekoľko chýb. Potom sme začali útočiť aj my a znížili sme na 1:3, takto skončil prvý polčas, “ hovoril tréner prešovských juniorov Lukáš Vrbovský.

Futsalisti FK Ekoprim v ďalšom priebehu otvorili hru a Košice pridali ďalšie štyri góly. Tlak si vytvorili aj Šarišania, ktorí v druhom polčase skórovali dvakrát. V zápase však výsledkovo neuspeli a prehrali 3:7. „Cez prestávku sme si povedali, že ideme bojovať. Súper nám ale nedal šancu skorigovať stav. Chlapci mali šance, musia sa ich naučiť premieňať. Chceme, aby si zvykli na futsal, ktorý je iný ako veľký futbal.“

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK