Piatok, 17. máj 2024
Meniny má Gizela | zajtra Viola

Majstrovstvá Európy seniorov 18.11.-26.11.2016 Loutraki Grécko

Konečný medailový zisk Prešovských panterov na WAKO Majstrovstvách Európy v gréckom Loutraki. – 2 strieborné a 1 bronzové medaila.

Je fantastický výsledok pre seniorských reprezentantov nášho klubu. Je to výsledok, ktorý odzrkadľuje dlhodobú prácu s mládežou a ich odhodlanie vystúpiť na tie najvyššie méty.

Spolu so Slovenskou výpravou dorazila do gréckeho Loutraki, aj štvorica reprezentantov Kickboxing klubu panter Prešov, kde ich čakala prezentácia a váženie zápasníkov. Celková účasť 480 pretekárov z 33 krajín predurčoval, kvalitné duely na ktoré sme sa dlhodobo pripravovali.

Prvý súťažný deň začal v utorok, v ktorom sa predstavili všetci reprezentanti panterov. Ako prvá sa predstavila Sofia Adamečková proti Macedónke Stefanii Todorovej a po výhre 3:0 na body otvorila medailovú žatvu Prešovčanov. Alexandra Nižníková mala zápas proti domácej súperke z Grécka Alexandrou Seremeti. Alex ukázala svoju bojovnosť a vybojovala si postup do štvrťfinále. V poradí tretí zápas mala Kristína Urdová, ktorá mala zápas so svojou tradičnou (víťazkou turnaja) súperkou z Česka Tereze Martínkovej. Kika bojovala statočne, ale tentokrát to nevyšlo. Ako posledný sa predviedol nováčik u seniorov Marek Karlík, ktorý zápasil proti Španielovi Garcia Nieto Alejandro. Marek ukázal svoj zápal pre bojovnosť, prekvapil svojho súpera a jednoznačne vyhral.

Druhý deň zápasov nastúpil len Marek Karlík proti Poľskému fighterovi Jerzym Wronski. Tento zápas bol veľmi napínavý, ale Marek to nevzdal v treťom kole svojou bojovnosťou dokázal otočiť skóre. Touto výhrou Marek získal 3 medailu pre panterov.

Štvrtok bol dňom výhier ale aj prehier. Prvý zápas mala Sofia proti skúsenej zápasníčke z Maďarska Petre Gremen. Naša reprezentantka na ňu nestačila a tak jej finále ušlo len o pár bodov. Sofia si domov odnáša bronzovú medailu. Úžasné nasadenie v zápase ukázala Alexandra, ktorá od začiatku do zápasu proti Poľke Karolinou Kubiak nastúpila na 100 percent a prebojovala sa do finále. Marek nastúpil proti Macedóncovi Dimitar Gjorgijev. Dobre zvolená taktika trénerov a disciplína Mareka priviedla do finále.

Posledný súťažný deň sa niesol v duchu striebornej farby. Alex nastúpila proti Tureckej reprezentantke Duygu Turan hneď v prvom zápase dňa. Naša reprezentantka v ňom ukázala svoju bojovnosť, odhodlanosť a tvrdú prácu prípravy na tento turnaj. Alexandra však na skúsenú svetovú šampiónku nestačila, a tak sa stala vicemajsterkou Európy. Opäť Slovensko-turecké finále čakalo Mareka. Seniorsky nováčik prekvapil všetkých svojim vysokým postupom na prvej seniorskej súťaži. Vo finálovom zápase sa riadne pobil, ale menej skúsený Marek nestačil na Turka Alemdag Yahya a rovnako sa stáva vicemajstrom Európy.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK