Štvrtok, 06. jún 2024
Meniny má Norbert | zajtra Róbert

Majstrovstvá Európy seniorov 18.11.-26.11.2016 Loutraki Grécko

Konečný medailový zisk Prešovských panterov na WAKO Majstrovstvách Európy v gréckom Loutraki. – 2 strieborné a 1 bronzové medaila.

Je fantastický výsledok pre seniorských reprezentantov nášho klubu. Je to výsledok, ktorý odzrkadľuje dlhodobú prácu s mládežou a ich odhodlanie vystúpiť na tie najvyššie méty.

Spolu so Slovenskou výpravou dorazila do gréckeho Loutraki, aj štvorica reprezentantov Kickboxing klubu panter Prešov, kde ich čakala prezentácia a váženie zápasníkov. Celková účasť 480 pretekárov z 33 krajín predurčoval, kvalitné duely na ktoré sme sa dlhodobo pripravovali.

Prvý súťažný deň začal v utorok, v ktorom sa predstavili všetci reprezentanti panterov. Ako prvá sa predstavila Sofia Adamečková proti Macedónke Stefanii Todorovej a po výhre 3:0 na body otvorila medailovú žatvu Prešovčanov. Alexandra Nižníková mala zápas proti domácej súperke z Grécka Alexandrou Seremeti. Alex ukázala svoju bojovnosť a vybojovala si postup do štvrťfinále. V poradí tretí zápas mala Kristína Urdová, ktorá mala zápas so svojou tradičnou (víťazkou turnaja) súperkou z Česka Tereze Martínkovej. Kika bojovala statočne, ale tentokrát to nevyšlo. Ako posledný sa predviedol nováčik u seniorov Marek Karlík, ktorý zápasil proti Španielovi Garcia Nieto Alejandro. Marek ukázal svoj zápal pre bojovnosť, prekvapil svojho súpera a jednoznačne vyhral.

Druhý deň zápasov nastúpil len Marek Karlík proti Poľskému fighterovi Jerzym Wronski. Tento zápas bol veľmi napínavý, ale Marek to nevzdal v treťom kole svojou bojovnosťou dokázal otočiť skóre. Touto výhrou Marek získal 3 medailu pre panterov.

Štvrtok bol dňom výhier ale aj prehier. Prvý zápas mala Sofia proti skúsenej zápasníčke z Maďarska Petre Gremen. Naša reprezentantka na ňu nestačila a tak jej finále ušlo len o pár bodov. Sofia si domov odnáša bronzovú medailu. Úžasné nasadenie v zápase ukázala Alexandra, ktorá od začiatku do zápasu proti Poľke Karolinou Kubiak nastúpila na 100 percent a prebojovala sa do finále. Marek nastúpil proti Macedóncovi Dimitar Gjorgijev. Dobre zvolená taktika trénerov a disciplína Mareka priviedla do finále.

Posledný súťažný deň sa niesol v duchu striebornej farby. Alex nastúpila proti Tureckej reprezentantke Duygu Turan hneď v prvom zápase dňa. Naša reprezentantka v ňom ukázala svoju bojovnosť, odhodlanosť a tvrdú prácu prípravy na tento turnaj. Alexandra však na skúsenú svetovú šampiónku nestačila, a tak sa stala vicemajsterkou Európy. Opäť Slovensko-turecké finále čakalo Mareka. Seniorsky nováčik prekvapil všetkých svojim vysokým postupom na prvej seniorskej súťaži. Vo finálovom zápase sa riadne pobil, ale menej skúsený Marek nestačil na Turka Alemdag Yahya a rovnako sa stáva vicemajstrom Európy.

Mohlo by Vás zaujímať
Mierový beh mal svoju zastávku aj v Prešove
Bežci Mierového behu bežali aj cez Prešov so zastávkou v Zariadení pre seniorov Náruč. Seniorom aj žiakom neďalekej Katolíckej spojenej školy sv. Mikuláša predstavili hlavnú myšlienku tohto behu.
Tatran Prešov získal 18. majstrovský titul
Hádzanári Tatrana Prešov zvládli rozhodujúci piaty súboj o majstrovský titul, keď na domácej palubovke vyhrali nad tímom MŠK Považská Bystrica po výsledku 22:16 (13:6) a po roku vrátili majstrovský titul späť do Prešova. Zelenobieli oslavujú celkovo 18. titul v ére samostatnosti, celkovo s tromi federálnymi majú ako najúspešnejší klub na Slovensku na konte už 21 majstrovských titulov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK