Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Futsalisti v lige prvýkrát neuspeli, čaká ich derby

Hráči FK Ekoprim Prešov stratili prvé body v novom ročníku druhej ligy región Východ. V súboji o prvé miesto doma podľahli Starej Ľubovni.

Domácim nevyšiel vstup do zápasu. Zo stretnutia uplynuli len tri minúty, keď hosťujúci Kyšeľa otvoril skóre a poslal Starú Ľubovňu do vedenia. V 17. minúte už hostia vyhrávali 2:0. O okamžitú odpoveď sa postaral Filip Maník, ktorý znížil na rozdiel jedného gólu. Pred odchodom do šatní mohol vyrovnať hrajúci tréner Prešova Hernández, trafil ale tyč a z následného protiútoku strelili hostia svoj tretí presný zásah.

Po zmene strán sa opäť presadili hráči Starej Ľubovne a nad domácim Ekoprimom viedli už o tri góly – 4:1. Druhý polčas bol však dramatickejší ako prvý. Prešovčania strelili v priebehu troch minút tri góly a bolo vyrovnané – 4:4. Za domácich sa presadili Eliáš, Beliš a Vrbovský. Domácich góly poriadne nakopli, hrali bojovne a súpera dostali pod tlak. Nakoniec však boli úspešnejší futsalisti Starej Ľubovne. V 34. minúte im prinavrátil vedenie Vladimír Pyda. Do konca zápasu pridali ešte dva góly a Prešovčanov zdolali 7:4.
V nasledujúcom kole čaká hráčov FK Ekoprim veľké derby. V piatok 2. decembra budú hostiť jedného z ašpiranta na titul – Grizzly Košice. Zápas sa začína o 20.00 hod. v hale na Baštovej ulici.

Filip Maník (hráč FK Ekoprim Prešov): „Do stretnutia sme naskočili zle, súper nám dal gól hneď v úvode. Museli sme tomu prispôsobiť taktiku, otvoriť hru. Stará Ľubovňa hrozila z brejkov. My sme sa doťahovali celý zápas a trápili sa v koncovke, to rozhodlo. Podarilo sa nám aj vyrovnať, škoda dopadlo to tak, ako to dopadlo. Na tréningoch sa musíme pripraviť na ďalší zápas, motiváciou je odčiniť prehru.“

Michal Petrus (asistent trénera BJK Stará Ľubovňa): „Do Prešova sme išli s pokorou a rešpektom. Pred duelom by sme brali aj bod, do stretnutia sme nenastúpili v plnej sile. Neviem, či stav 4:1 nás zmiatol a chlapci si mysleli, že majú vyhraté. Domáci vyrovnali, následný tlak sme prežili, veľmi nám pomohol piaty a šiesty gól. Vyhrať nad bývalým extraligistom je veľká vec, nám sa to podarilo na ich palubovke.“

Mohlo by Vás zaujímať
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK