Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Práca polície v obrazoch

Odvaha, statočnosť, emócie. To všetko, a ešte oveľa viac, zachytáva historicky prvá obrazová publikácia o práci polície.

V posledný novembrový deň (30.11.2016) v aule Akadémie Policajného zboru slávnostne uviedli do života knihu fotografií „POLÍCIA NA SLOVENSKU“ prezident Policajného zboru gen. Tibor Gašpar a jej autor Guido Andrea Longhitano, ktorí na nej zanechali svoje odtlačky prstov.

Kniha dokumentuje prácu polície, obsahuje autentické zábery z činnosti, akcií a života príslušníkov Policajného zboru z celého Slovenska. „Predstavuje prácu polície oveľa reálnejšie, ako písomná správa alebo štatistika. Chcel by som, aby obyvatelia tejto krajiny videli, že je to práca náročná a ťažká. A fotografia je veľmi dobrý výpovedný prostriedok, ktorý to dokumentuje, “ povedal prezident Policajného zboru a zároveň poďakoval autorovi za myšlienku jej vzniku. „Som rád, že sa verejnosť takouto formou dozvie o našej práci, o činnosti jednotlivých policajných zložiek, “ doplnil.

Guido Andrea Longhitano je fotograf, ktorý pochádza z Talianska. Od roku 2002 žije a pracuje na Slovensku. Vyštudoval právnickú fakultu v Janove, ale pôsobil napríklad aj vo Veľkej Británii či USA. Je autorom viacerých fotografických kníh. „Slovensko je bezpečná krajina a ja som chcel vidieť prácu polície aj zvnútra. Pri tvorbe fotografie musíš najprv spoznať čo fotografuješ, takže som absolvoval veľa stretnutí, rozhovorov, bol pri nehodách, katastrofách, rôznych zásahoch i na dňoch polície. Urobil som viac ako 90000 záberov a do knihy vybral 300 fotografií, “ vysvetlil autor.

Video a rozhovory si môžete stiahnuť tu:
https://drive.google.com/open?id=0B2T70TJ_mOD3c1dmbmJwY0RGVjA

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK