Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

3b PHbL: Mladíci v dvojkole poriadne hrýzli!

Prinášame výsledky prešovskej-hokejbalovej ligy.

HBC EAGLES  - HBC TORNADO  5:7  (2:2, 1:4, 2:1)
Góly: Mar. Hudák 2, Imrich, Kras, Rejdovjan - Figel 2, Labanc, Francan, M. Gulik, Čengeri, Valkár
Brankári: Amrich - Matej 
Vylúčenia: 2:2
Využitá pr.hra: 1:1
Rozhodcovia: M. Sála, Kochan 
Priam nočnou morou sa po minuloročnej blamáži pre Tornado stávajú hráči Eagles, keď aj tentoraz to bol zápas o jednom góle, až do samotného konca.

HBC BULLS U18 - HBK bauska. VRANOV  2:5  (1:0, 1:2, 0:3) 
Góly: Harkabus, Lorenčík - Mat. Džupina 3, Lepot, Balogáč 
Brankári: Švigár - Kmec 
Vylúčenia: 2:3    naviac Mitra (BULLS) 10 min. OT 
Využitá pr.hra: 0:1 
Rozhodcovia: M. Sála, Matej
Priebeh: 2:0, 2:2, 2:5 
Bohužiaľ nie len skúsenosti chýbajú mladíkom z Bulls, keď až v poslednej tretine prišli o sľubne rozbehnutý zápas. V drese Bulls sme mohli spozorovať aj jediného Prešovského legionára v Českej CCM extralige Patrika Mitru, ktorý sa takouto formou pokúša pomôcť chlapcom v ich rozvoji.
Patrik Mitra: „Škoda takto dobre rozbehnutého zápasu, ale chlapcom a hlavne brankárovi, ktorý dnes podal super výkon, snahu a chcenie spraviť nemožné. Žiaľ v súťaži mužov to nemajú jednoduché a tak im neostáva nič iné, ako makať a postupnými krokmi napredovať:“

HBK KOŇARE - HBC KNIGHTS CACTUS Bardejov 1:8  (0:1, 0:3, 1:4)  
Góly: Magda - Niščák 2, Hažlinský 2, Dolhý, Ondeček, Spišák, P. Rusnák 
Brankári: Maruščák - Zajac
Vylúčenia: 3:4 
Využitá pr.hra: 0:1 
Rozhodcovia: Hriško, M. Sála
Patrik Dolinský: „Pre nás zápas proti vicemajstrovi je skôr z kategórie povinných. Dnes ešte aj v dosť oklieštenej zostave, ale zas s perfektným výkonom Denisa v našej bráne. Súperovi blahoželáme a ďakujeme za férový zápas“.

MV TRANSPORT - HBC ECOMAX SII.  10:2  (3:0, 2:1, 5:1) 
Góly: Smrek 4, Stanislav 4, Pazdič 2 - Vook, M. Ličák 
Brankári: Ras - Šarišský
Vylúčenia: 2:1   naviac Vook (SII.) 10min. OT
Gól v oslabení: 1:0
Rozhodcovia: Francan, Hriško 
Diváci: 47 
Mal to byť šláger kola, no zrejme sa už hráči Ecomaxu pomaličky ukladajú na zimný spánok a tak si momentálny líder tabuľky schuti zatrénoval.  

HBC EAGLES - HBC BULLS U18   6:5  (1:0, 1:2, 4:3) 
Góly: Mar. Hudák 2, Imrich 2, Liba, Palenčár - Žembery 2, Lorenčík, Harkabus, Fabián 
Brankári: T. Durkáč - Kočiš 
Vylúčenia: 7:4   naviac Kandráč (EAG) 10min. OT
Využitá pr.hra: 0:1 
Rozhodcovia: Bačovský, Hriško 
Zápas, ktorý zrejme rozhodol o Play Off, mal aj v tomto duchu patričný náboj.

Richard Čirč: „Tak podľa mňa sme cez víkend odohrali jedny z nejlepších zápasov v sezóne a mal to byť aspoň ten bodík. Dnes to bolo hlavne o našej koncovke a nemôžem na nikoho nič povedať, keďže sám som asi 5 čistých šancí nepremenil. Mohli sme sa však vyhnúť blbým faulom, aj keď sme oslabovky zvládli, ale stáli nás mnoho síl. Mrzieť nás môžu hlavne presilovky, keďže sme ťažili iba z jeden zo siedmich. Bojovali sme a určite neprestaneme!“

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Jarná časť dostala zelenú!
Presne tri mesiace trval zimný spánok v mužskej regionálnej 3b Hokejbalovej lige VÝCHOD, no počasie sa snáď už umúdrilo a tak už nič nebránilo tomu, aby si hokejbalu chtivá partia opäť skrížila hokejky na ihriskách v Prešove a Trebišove.
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Tatran Prešov postúpil do štvrťfinále Európskeho pohára EHF
Dokázali to! Hádzanári Tatrana Prešov postúpili do štvrťfinále Európskeho pohára EHF, keď v odvetnom stretnutí proti islandskému tímu FH Hafnarfjördur zmazali päťgólové manko z prvého súboja (30:35) a po víťazstve 31:23 (15:13) sa tešia z postupu medzi osem najlepších tímov celej súťaže.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK