Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Udatní Tatranskí rytieri zo škôl z celého Slovenska sa spojili, a tak vytvorili spoločne viac ako 300 tímov

Prihlasovanie do celoslovenského environmentálneho projektu bolo ukončené minulý týždeň.

Do ekologickej súťaže sa prihlásilo vyše 300 hrdinských tried, ktoré sa budú podieľať na zlepšovaní životného prostredia pre nás všetkých. Žiaci základných a stredných škôl sa tak v súťaži spoja pre dobrú vec a zachovanie krás slovenskej prírody.

Nasledujúce mesiace budú rytieri svojimi malými aj veľkými činmi napredovať k zaujímavým cenám a popri tom sa ponoria do tajov ekológie, ktorá im ukáže nové poznatky o krásach našej prírody. Prihlásené triedy, plné chrabrých hrdinov na čele so svojimi pedagógmi v brnení, sa pustia do dvoch ekologických aktivít, ktoré sú podmienkou súťaže. V prvej súťažnej aktivite „Príroda nám, my prírode“ majú žiaci možnosť vybrať si z 3 prevedení projektu. Dielo môže byť znázornené vo výtvarnej forme alebo zaujímavým a originálnym videom (krátkym filmom), kde sa žiaci môžu vyblázniť v hereckej a režisérskej tvorbe. Tretím prevedením je realizovateľný projekt, ktorý je pre školy veľmi zaujímavý a lákavý. Má charakter popisného projektu, štúdie s cieľom zlepšiť životné prostredie alebo ekosystémy okolo nás. Druhou povinnou aktivitou je „Eko hliadka“, na základe ktorej naši bojovníci vyjdú do prírody, obce či mesta a pripíšu si zaslúžené body za vyčistenie alebo skrášlenie exteriéru.

Hlavným partnerom projektu je spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (ďalej TMR), ktorá okrem cien pre víťazov zabezpečí aj realizáciu 3 víťazných školských projektov.

„TMR je stredoeurópsky líder v cestovnom ruchu a úspech nášho podnikania je úzko spätý s tým, ako sa staráme o prostredie, v ktorom pôsobíme. Uvedomujeme si, že naše aktivity rozvíjame vo vzácnom prírodnom prostredí, často na území národných parkov, a preto sa vo všetkých aktivitách staviame k ochrane životného prostredia maximálne zodpovedne. Záleží nám na tom, aby návštevníci mohli tráviť čas v krásnych a čistých Tatrách ešte mnoho rokov, a k tomu chceme viesť aj našich najmenších, “ hovorí o podpore projektu Tatranskí rytieri riaditeľ obchodu a marketingu TMR, František Šoltis.

Prihláseným školám budú zasielané edukačné materiály plné zaujímavostí a noviniek z oblasti environmentálnej výchovy. Určite nakuknite na našu FB stránku, kde prebiehajú každý mesiac súťaže formou poučných otázok, plné hodnotných cien, ktoré vás vytiahnu do prírody. Nenechajte si ujsť naše „edu-články“ na tatrytieri.sk, v ktorých sa naučíte základy o zachovaní biodiverzity a ekosystému.

Mgr. Jana Nimcová, Súkromná základná škola Užhorodská 39, Košice:
„Podstata projektu „Tatranskí rytieri“, ktorej leitmotívom je vrátiť prírode to, čo z nej získavame, našich žiakov výrazne oslovila. Environmentálna výchova, vzdelávanie, či prebúdzanie zdravého vzťahu detí k okoliu je dôležitým krokom pri vytváraní hodnotovej orientácie človeka. Jej súčasťou je aj zmena postojov k sebe i svojmu vzťahu k okoliu, v ktorom žijeme.”
„Aj vďaka projektu „Tatranskí rytieri“ dokážeme žiakom poskytnúť informácie o tom, čo všetko nám príroda dáva a ako sa v nej, k nej správať. Našou ambíciou je snaha vytvoriť oddychovo-náučnú zelenú zónu v priestoroch školského átria, ktorá vytvorí platformu pre environmentálne zážitkové učenie. V tomto smere nás veľmi nadchla vízia projektu „MiniTatier“ o realizáciu ktorej sa s projektovým zámerom určite pokúsime. Držte nám palce!“

Ďakujeme Tatranskí rytieri, za prejavený záujem a účasť na projekte, ktorým pomôžete vytvoriť lepšie životné podmienky, nie len pre našu, ale aj ďalšie generácie. Tak hor sa do úvah o aktivite a následne do tvorby, pretože zasielanie súťažných diel bude v termíne od 1. 5. 2017 do 15. 5. 2017 (vrátane). Prajeme vám veľa energie, zábavy a kreativity pri tvorbe vašich prác, na ktoré sa budeme tešiť koncom mája 2017.

Garantom projektu je Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP), ktorá je celoslovenskou pôsobnosťou zameraná na starostlivosť o životné prostredie a tvorbu krajiny v súlade so zásadami trvalo udržateľného rozvoja. Partnerom je spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR), ktorá vlastní významné strediská cestovného ruchu najmä na Slovensku. Aj keď veľká časť stredísk je lokalizovaných v prírodnom prostredí národných parkov, spoločnosť sa sústreďuje výlučne na tradičné, už urbanizované oblasti, kde má šport a cestovný ruch históriu už dlhé desaťročia. Zachovanie fauny a flóry je z pohľadu TMR veľmi dôležitou súčasťou bežiacich investícií a rozvoja letného a zimného turizmu Tatier.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK