Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Betlehem už svieti

Drevený Betlehem na Františkánskom námestí je už sprístupnený verejnosti a dotvára sviatočnú predvianočnú atmosféru mesta.

„Betlehemy sú znakom Vianoc, rád sa pri nich zastavujem a vnímam pokoj, ktorý okolo seba rozdávajú, “ povedal viceprimátor Štefan Kužma pri slávnosti, počas ktorej bol prešovský Betlehem na Františkánskom námestí, v parčíku pri kostole sv. Jozefa, rozsvietený a tak sprístupnený verejnosti.

Napĺňa sa tak zámer majiteľa Betlehema, Imricha Girašeka, nájsť pre Prešovčanov a návštevníkov šarišskej metropoly také miesto, kde by si mohli prežiť skutočného vianočného ducha. Ten dodal, že drevený vyrezávaný Betlehem bude tento rok vyobrazený aj na pohľadniciach.

Betlehem, ktorého autorom je rezbár Milan Krajňák vznikol v roku 2014 v jeho dielni Roma art v Čičave, je zložený z dvanástich dubových sôch v životnej a nadživotnej veľkosti. Tradíciou je, že postava malého Jezuliatka je do jasličiek vkladaná až pred polnočnou omšou, takže v týchto dňoch je toto miesto prázdne.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK