Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Výzva prešovským športovým priaznivcom

Mesto Prešov pripravuje vyhlásenie „Najúspešnejších športovcov a športových kolektívov za rok 2016.

Slávnostné vyhlásenie a dekorovanie najúspešnejších športovcov má v našom meste dlhoročnú tradíciu. A ak by nestačili slová, za všetko hovorí fakt, že tento slávnostný akt oceňovania športovcov a športových družstiev napíše v januári budúceho roka už svoju 56. kapitolu.

V januári budúceho roka sa dozvieme mená tých športovcov a športových klubov, ktoré dosiahli v roku 2016 prenikavé úspechy tak na národnej ako aj na medzinárodnej športovej scéne. Na slávnostnom galavečeri sa tiež dozvieme meno siedmeho člena Siene slávy prešovského športu.

Nominácie je možné zasielať do 19. decembra 2016

Tak ako to každoročne býva zvykom, svoje nominácie na ocenenia úspešných športovcov a športových kolektívov môže zasielať aj široká verejnosť. Aj touto cestou vyzývame športové kluby, ale i samotných športových fanúšikov, aby nám zasielali svoje návrhy na „najúspešnejších športovcov roka“, "športové družstvo roka", "mládežnícke družstvo roka", „objav roka“ a „mládežnícke talenty roka“. Svoje nominácie nám posielajte do 19. decembra 2016 elektronickou poštou na e-mail: miroslav.vlcek@presov.sk. V nominácii je potrebné uviesť príslušnú kategóriu, meno a priezvisko športovca, názov klubu a najvýznamnejšie úspechy jednotlivca či klubu, ktoré dosiahol v tomto roku.

Do Siene slávy ďalšia športová legenda

Sieň slávy prešovského športu sa v budúcom roku rozrastie o ďalšiu významnú športovú osobnosť. Do nej bolo uvedených od roku 2011 postupne šesť športových osobností – Rudolf Horváth, Mária Labayová, Ladislav Pavlovič, Igor Liba, Mirianna Brtková a Milan Kručay. Meno siedmeho sa dozvieme v polovici januára roka 2017. Svoje nominácie môžete zasielať tiež do 19. decembra 2016 na e-mail miroslav.vlcek@presov.sk. V prípade nominácií do Siene slávy prešovského športu je potrebné posielať návrhy za žijúce a bývalé športové legendy (ktoré nie sú aktívne vo vrcholovom športe).

Novinkou internetové hlasovanie

O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodne na základe zaslaných návrhov odborná komisia. Pri jednotlivcoch sa bude brať do úvahy účasť a umiestnenie na majstrovstvách sveta, Európy, majstrovstvách Slovenska či na Svetových pohároch. Pri družstvách je potrebné brať do úvahy účasť a umiestnenie v domácich dlhodobých súťažiach či účasť v európskych pohárových súťažiach.

Novinkou tohtoročnej ankety bude aj internetové hlasovanie. Odborná komisia zostaví zo zaslaných návrhov v kategórii „najúspešnejší športovci“ rebríček desiatich najúspešnejších laureátov bez určenia poradia. Verejnosť si z „desiatky“ športovcov bude môcť v internetovom hlasovaní zvoliť svojho víťaza. Hlasovať sa bude dať od 21. decembra 2016 do 4. januára 2017 na webe www.presov.sk.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK