Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Závažná drogová trestná činnosť v Prešove

19 ročný Patrik, 20 ročný Tomáš (obaja z Prešova) a 27 ročný Lukáš (z obce Hermanovce) boli prešovským krajským vyšetrovateľom obvinený zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Ak sa obvineným vina preukáže, zákon stanovená trestná sadzba odňatia slobody je pre Patrika a Tomáša desať až pätnásť rokov a pre Lukáša tri až desať rokov.

Patrik, Tomáš i Lukáš na území okresu Prešov a inde si neoprávnene zadovažovali omamné látky a to rastliny konope (Cannabis). Tie prechovávali v mieste trvalého bydliska a ďalších miestach, časť z nich užívali a časť ďalej predávali ďalším osobám. V piatok (9.12.2016) o 19-tej hodine boli zadržaní. Okrem iného bolo v motorovom vozidle zn. Ford Mondeo, nájdené vrecúško s obsahom marihuany o hmotnosti viac ako 10 gramov i okrúhla plastová škatuľka s obsahom sušených časti rastliny konope (Cannabis) o celkovej hmotnosti 0,85 gramov.

V uvedenej trestnej veci bola vykonávaná policajná akcia na zadržanie osôb podozrivých z uvedeného trestného činu, boli vykonané domové prehliadky, prehliadky iných priestorov a pozemkov, taktiež boli vykonané osobné prehliadky. Okrem už uvedených vecí boli nájdené rôzne predmety, u ktorých je potrebné znalecké skúmanie za účelom prítomnosti omamných a psychotropných látok.

Krajský vyšetrovateľ po vykonaní procesných úkonov s obvinenými spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených Patrika a Tomáša do väzby. Obvinený Lukáš ďalej bude stíhaný na slobode.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK