Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Zodpovedne podnikajúca IT firma prispeje obyvateľom regiónu na realizáciu ich snov

Štvrtý ročník grantového programu spoločnosti T-Systems Slovakia, „T“ for all, all for „T“ podporil tento rok 10 projektov z košického a prešovského regiónu sumou 24 000 EUR.

Neziskové organizácie a občianske združenia ich použijú na realizáciu svojich nápadov v oblasti zlepšenia kvality životného prostredia, trávenia voľného času, pohybových aktivít, športu a osvety. Program zároveň podporí aj dobrovoľnícku angažovanosť zamestnancov spoločnosti.

Splav rieky Hornád s prešovskými skautmi, Košický triatlon, Medzinárodný volejbalový turnaj v Levoči, Nedeľňajšie popoludnia pre Humenčanov, Košická dobrovoľnícka jar - to sú len niektoré z projektov, ktoré v budúcom roku spestria a obohatia život občanov rôznych vekových kategórií na východnom Slovensku a prispejú k budovaniu miestnych komunít.

„Program, ktorý už 4 roky realizujeme v spolupráci so spoločnosťou T-Systems Slovakia, s.r.o. mapuje potreby ľudí, ktorí žijú a pracujú v tomto regióne. Prostredníctvo našich grantových programov sa snažíme na ich očakávania čo najvhodnejšie zareagovať, “ hovorí Laura Dittel, riaditeľka nadácie. „Program je zároveň príspevkom k téme zodpovedného podnikania a príkladom toho, ako môže súkromný sektor podporovať rozvoj regiónu, v ktorom podniká.“

“Desať rokov T-Systems Slovakia v Košiciach, desať víťazných projektov v grantovom programe T for all, all for T. Čísla, ktoré svedčia o podpore regiónu. Tá sa každým rokom prehlbuje a rozširuje. Som rád, že sa nám v tomto ročníku podarí podporiť košický i prešovský kraj rovnakým dielom, ” uviedol generálny riaditeľ T-Systems Slovakia s.r.o. Daniel Giebel.
O finančnú podporu sa v tomto ročníku uchádzalo 35 projektov. Celková suma, o ktorú žiadali bola 97 315 EUR.

Zoznam podporených projektov:
- Inštitút pre otázky samosprávy, Košice: Košická dobrovoľnícka jar
- OZ Barlička, Prešov: Komunita deťom
- Slovenský skauting, Prešov: ZA JEDNOTKY DOLE VODOU...
- 3-Atlon, Košice: Košický triatlon 2017
- Active life, Košice: StredoveKE hradby v našom podchode
- Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov, Košice: Agility ako šport pre mladých – úspešné pokračovanie
- Rodičovské združenie pri ZŠ Ľudovíta Fullu, Košice: Nízkoalergénna zóna v školskej komunitnej záhrade
- OZ Foya, Levoča: Medzinárodný volejbalový turnaj v Levoči - rozšírenie
- FreeMar, Humenné: Mladí pre susedov
- OZ Hipoedu, Levoča: NÁŠ-VÁŠ KONÍK-POMOCNÍK

Karpatská nadácia podporuje východné Slovensko už 22 rokov. Od roku 1994 poskytuje finančnú podporu, vzdelávanie a poradenstvo pre aktívnych ľudí a neziskové organizácie v záujme zlepšovania života na východnom Slovensku. Nadácia sa angažuje v téme zmierňovania sociálnej chudoby založeného na práci v miestnej komunite a v téme spoločenskej zodpovednosti firiem. Grantové programy Karpatskej nadácie sú zamerané na rozvoj regiónu v rôznorodých oblastiach. Nadácia podporuje spoluprácu, vytváranie partnerstiev na miestnej úrovni a zapojenie celej komunity do riešenia miestnych potrieb. Počas svojej existencie nadácia podporila stovky projektov sumou viac ako 2,1 milióna EUR.

T-Systems Slovakia s.r.o. , ako jeden z najväčších zamestnávateľov v oblasti IKT na Slovensku poskytuje služby správy operačných systémov, aplikácií, databáz, sietí a systémov SAP pre korporátnych klientov skupiny Deutsche Telekom, ktorej je súčasťou. T-Systems Slovakia je dcérskou spoločnosťou T-Systems International GmbH, ktorý poskytuje inovatívne IKT technológie a hlboké know-how riešení v priemyselných odvetviach zákazníkom z celého sveta. T-Systems Slovakia je jednou z kľúčových súčastí celosvetovej dodávateľskej siete T-Systems International a svojimi výkonmi zvyšuje konkurencieschopnosť materskej firmy na svetových trhoch. T-Systems Slovakia ponúka vynikajúce pracovné príležitosti v Košiciach pre IT profesionálov, končiacich študentov vysokých škôl a maturantov so záujmom a motiváciou pracovať v oblasti IKT. Ponúka dlhodobé všeobecné ako aj odborné vzdelávanie s certifikáciou, kariérny a osobnostný rozvoj, široký balík možností zamestnaneckých výhod a špičkové pracovné prostredie. T-Systems Slovakia je jedným zo zakladajúcich a aktívnych členov združenia Košice IT Valley a Koalície 2013+.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK