Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Juniori Ekoprimu Prešov vyhrali dvakrát aj v oklieštenej zostave

Zverenci trénera Lukáša Vrbovského odohrali v utorok dva zápasy v Žiline. Získali v nich šesť bodov.

Prešovčania cestovali na stretnutia 9. a 10. kola futsalovej extraligy juniorov v oklieštenej zostave. V prvom súboji sa stretli s rovesníkmi z tímu ŠK Makroteam Žilina. V zápase strelili otvárací gól, potom pridali aj ďalší a prvý polčas vyhrali 2:0. V druhom dejstve sa domácim podarilo skorigovať stav na 2:3 z ich pohľadu. V záverečnej minúte ale Peter Bondra vybojoval loptu v strede ihriska a gólom do prázdnej bránky poistil výhru Šarišanov na 4:2. „Bol to prvý duel, v ktorom sme otvorili skóre my. Chlapcom to zvýšilo sebavedomie. V zápase sa nám zranil jeden hráč, ale chlapci zabojovali. Vidno, že idú hore, naberajú skúsenosti. Žilinčania nás v závere stretnutia trochu zatlačili, hrali power play, ale brankár aj ostatní hráči bojovali a úvodný súboj zvládli vynikajúco, “ zhodnotil tréner prešovskej juniorky Lukáš Vrbovský.

Brankár zatiahol roletu
Futsalisti Ekoprimu si v utorok zo Žiliny odviezli šesť bodov. V druhom stretnutí hrali proti tímu KSF Doxx Žilina. Po prvom polčase bol stav nerozhodný 1:1, no v druhej polovici Šarišania strhli víťazstvo na svoju stranu. Strelili tri góly, ani jeden nedostali a v závere sa tešili z výhry 4:1. „Bol to ťažší zápas, jeden sme už mali v nohách. Aj napriek tomu sme opäť vyhrávali. Fantastický výkon podal brankár Tibor Boháč. Tri lopty chytil na čiare, mal super zákroky za čo ho veľmi chválim. Ako sa hovorí zatiahol roletu a chlapci sa mu za to odvďačili. Využívali nájazdy na súperovho gólmana a odviedli dobrú robotu, “ pochválil svojich zverencov Vrbovský. V nastolenom trende chcú prešovský juniori pokračovať aj naďalej. „Bolo nás málo, dohrávali sme iba šiesti. Chlapci podali pekný výkon a oba žilinské celky prekvapili. Podľa mňa domáci nás aj podcenili, ale my sme dali góly a zobrali všetky body, “ dodal na záver Lukáš Vrbovský.

A mužstvo FK Ekoprim Prešov privíta v piatok 16. decembra na domácej pôde Bardejov. Stretnutie sa začína v hale na Baštovej ulici o 20.00 hod.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK