Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

V šarišskom derby vyhrali futsalisti Prešova

V druhej futsalovej lige Východ sa hralo šarišské derby. Prešovčania nad Bardejovom vyhrali vysoko.

V poslednom stretnutí prvej časti sezóny hostili futsalisti FK Ekoprim Prešov na svojej palubovke Bardejov. Proti poslednému tímu tabuľky mali Šarišania iba jeden cieľ – víťazstvo. Skóre otvoril v 4. minúte domáci Beliš, hosťujúci Lazur ale vyrovnal. Skóre na prešovskú stranu však opäť naklonili góly Vrbovského a Beliša. Hostia ale do konca prvého polčasu dokázali znížiť stav na 5:3.
Prešovčanom vyšiel vstup do druhého dejstva. Svojím tretím gólom v zápase zvýšil na 6:3 Rudolf Beliš. V ďalšom priebehu sa presadili aj Krempaský a Vrbovský. V 31. minúte už mali Prešovčania pohodlný náskok 8:3, ktorý si ustrážili a s rokom 2016 sa rozlúčili vysokým víťazstvom na Bardejovom.

Zápasom FK Prešov – Partizán Bardejov sa skončila prvá časť druhej ligy Východ. Odvetné stretnutia sa začnú hrať v januári 2017.

Lukáš Chovan (brankár FK Ekoprim Prešov): „Potrebovali sme vyhrať, lebo dve domáce stretnutia sme predtým prehrali. Proti Partizánu bol jednoznačný cieľ zvíťaziť. Po prvom polčase nás trošku prepadla aj myšlienka, že zápas môžeme stratiť. To by nám už diváci asi neodpustili. V šatni sme si povedali tvrdšie slová a padli na úrodnú pôdu. Bardejov je kvalitný celok, ale konečne sme góly dávali my. Som spokojný, že sme zápas zvládli, podstatné sú tri body a budeme sa tešiť na ďalšie súboje.“

Norbert Sališ (tréner Partizán Bardejov): „Prišli sme hlavne brániť, domáci hrali minulý rok extraligu, veľa hráčov im ostalo a podali kvalitný výkon. Prvý polčas bol celkom dobrý, ale súper má oveľa lepšie mužstvo, máme sa, čo učiť. V naše bráne mal premiéru Matej Mašlej. Nechcem haniť dvoch brankárov pred ním, ale Matej odchytal veľmi dobre, je sebavedomejší, pomohol nám, má perspektívu.“

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK