Štvrtok, 02. máj 2024
Meniny má Žigmund | zajtra Galina

Prelom rokov v znamení hradnej cesty

Sviatky v Prešove vyvrcholia oslavami Nového roka a Silvestrovským programom. Ten začne na pešej zóne o 22:00 h, z účinkujúcich sa Prešovčania už teraz môžu tešiť na Heľenine oči či skupinu G. O. D. ´s. Počas silvestrovského programu sa uskutoční aj žrebovanie výhercov súťaže vyhlásenej pri príležitosti Roka Prešovskej hradnej cesty.

Prvé sekundy Nového roka 2017 budeme spoločne vítať za nenapodobiteľnej atmosféry ohňostroja a súčasťou osláv bude aj novoročná zdravica primátorky mesta. Po polnoci čaká Prešovčanov diskotéka do cca 01:00 h.

Rok Prešovskej hradnej cesty vyvrcholí na Silvestra

V Prešove počas silvestrovského programu sa bude žrebovať výherca kráľovskej koruny vykladanej hradnými kameňmi a na plese sa vyhlási Hrad roka a odmení sumou 1500 €.

Prešovská hradná cesta je dlhodobý zámer na spojenie šiestich hradov v okolí mesta Prešov - Šariš, Kapušany, Šebeš, Soľnohrad, Obišovský a Lipovský hrad, do uceleného produktu cestovného ruchu. Mesto Prešov, PKO Prešov a občianske združenie Rákociho cesta pripravili na podporu tejto myšlienky vyvrcholenie Roka Prešovskej hradnej cesty.

Silvester 2016

Počas silvestrovskej oslavy v centre mesta sa budú žrebovať výhercovia spomedzi tých, ktorí navštívili všetkých šesť hradov, podarilo sa im zozbierať 6 hradných pečiatok a stihli sa do konca roka zaregistrovať v Mestskom informačnom centre v Prešove. Prvou cenou bude umelecký predmet – kráľovská koruna vykladaná šiestimi kameňmi, každý z jedného hradu. Druhou cenou budú dva lístky na III. Hradný ples v Prešove a tretí výherca získa permanentku pre dve osoby na Objavovanie Prešova.

Uzávierka centra mesta

V súvislosti s konaním silvestrovských osláv sa dňa 31.12.2016 v čase od 22:00 hod. do 01.01.2017 do 02:00 hod. úplná uzávierka Hlavnej ulice v úseku od križovatky s Jarkovou ulicou po križovatku s ulicou Hurbanistov v obidvoch smeroch.

Cestná premávka bude vedená po priľahlých komunikáciách na ul. Duklianska, Vajanského, Grešova, Masarykova, Levočská, Remscheidská, Okružná a Štefánikova. Počas uzávierky Hlavnej ulice bude MHD presmerovaná po náhradnej trase cez ulice Levočská, Remscheidská, Okružná, Štefánikova a Masarykova. Trolejbusová doprava bude nahradená autobusovou. Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. zriadi dočasnú zastávku „len na výstup“ na Remscheidskej ul. cca 150-200 m za križovatkou s Levočskou ulicou.

III. Hradný ples v Prešove

Ples pre chrabrých pánov a dámy sa uskutoční 7. januára 2017 v historickej sále PKO – Čierny orol. Benefičný rozmer plesu bude spočívať v odmene 1500 € na obnovu kultúrnej pamiatky pre Hrad roka. O tom, ktorý zo šestice hradov v okolí Prešova tento titul a odmenu získa, bude môcť rozhodnúť každý, kto si zakúpi vstupenku na ples. V programe vystúpia okrem iných aj spevácke trio Lady Colors a historické tance s dobovou prehliadkou predstaví Pulcherrima Rosa. Súčasťou programu bude videoprojekcia o Prešovskej hradnej ceste.

Cena lístka je 30 €.
Predaj vstupeniek: Park kultúry a oddychu - Čierny orol, Hlavná 50, 080 01 Prešov
E-mail: sekretariatpko@gmail.com
Tel. číslo: 051/77 237 41-2
www.pkopresov.sk

Mohlo by Vás zaujímať
Mesto Prešov odporúča občanom aktivovať si elektronickú schránku na doručovanie
Mesto Prešov bude aj v tomto roku doručovať niektoré rozhodnutia prostredníctvom Centrálneho Úradného doručovania (CÚD). Ide o rozhodnutia o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady. Predpokladaný termín vydávania a expedície rozhodnutí je koniec mesiaca apríl a mesiac máj.
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Tour de Prešov po prestávke opäť štartuje
Aj Prešov má svoju Tour. Po prestávke sa 1. mája 2024 obľúbené cyklistické podujatie vracia do ulíc nášho mesta. Pripravené je množstvo noviniek.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Zmena prevádzky verejných toaliet v Prešove
Mesto Prešov informuje občanov o zmene prevádzky verejných toaliet od 1. mája 2024. Pre občanov budú k dispozícii verejné toalety na Floriánovej ulici.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK