Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Prelom rokov v znamení hradnej cesty

Sviatky v Prešove vyvrcholia oslavami Nového roka a Silvestrovským programom. Ten začne na pešej zóne o 22:00 h, z účinkujúcich sa Prešovčania už teraz môžu tešiť na Heľenine oči či skupinu G. O. D. ´s. Počas silvestrovského programu sa uskutoční aj žrebovanie výhercov súťaže vyhlásenej pri príležitosti Roka Prešovskej hradnej cesty.

Prvé sekundy Nového roka 2017 budeme spoločne vítať za nenapodobiteľnej atmosféry ohňostroja a súčasťou osláv bude aj novoročná zdravica primátorky mesta. Po polnoci čaká Prešovčanov diskotéka do cca 01:00 h.

Rok Prešovskej hradnej cesty vyvrcholí na Silvestra

V Prešove počas silvestrovského programu sa bude žrebovať výherca kráľovskej koruny vykladanej hradnými kameňmi a na plese sa vyhlási Hrad roka a odmení sumou 1500 €.

Prešovská hradná cesta je dlhodobý zámer na spojenie šiestich hradov v okolí mesta Prešov - Šariš, Kapušany, Šebeš, Soľnohrad, Obišovský a Lipovský hrad, do uceleného produktu cestovného ruchu. Mesto Prešov, PKO Prešov a občianske združenie Rákociho cesta pripravili na podporu tejto myšlienky vyvrcholenie Roka Prešovskej hradnej cesty.

Silvester 2016

Počas silvestrovskej oslavy v centre mesta sa budú žrebovať výhercovia spomedzi tých, ktorí navštívili všetkých šesť hradov, podarilo sa im zozbierať 6 hradných pečiatok a stihli sa do konca roka zaregistrovať v Mestskom informačnom centre v Prešove. Prvou cenou bude umelecký predmet – kráľovská koruna vykladaná šiestimi kameňmi, každý z jedného hradu. Druhou cenou budú dva lístky na III. Hradný ples v Prešove a tretí výherca získa permanentku pre dve osoby na Objavovanie Prešova.

Uzávierka centra mesta

V súvislosti s konaním silvestrovských osláv sa dňa 31.12.2016 v čase od 22:00 hod. do 01.01.2017 do 02:00 hod. úplná uzávierka Hlavnej ulice v úseku od križovatky s Jarkovou ulicou po križovatku s ulicou Hurbanistov v obidvoch smeroch.

Cestná premávka bude vedená po priľahlých komunikáciách na ul. Duklianska, Vajanského, Grešova, Masarykova, Levočská, Remscheidská, Okružná a Štefánikova. Počas uzávierky Hlavnej ulice bude MHD presmerovaná po náhradnej trase cez ulice Levočská, Remscheidská, Okružná, Štefánikova a Masarykova. Trolejbusová doprava bude nahradená autobusovou. Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. zriadi dočasnú zastávku „len na výstup“ na Remscheidskej ul. cca 150-200 m za križovatkou s Levočskou ulicou.

III. Hradný ples v Prešove

Ples pre chrabrých pánov a dámy sa uskutoční 7. januára 2017 v historickej sále PKO – Čierny orol. Benefičný rozmer plesu bude spočívať v odmene 1500 € na obnovu kultúrnej pamiatky pre Hrad roka. O tom, ktorý zo šestice hradov v okolí Prešova tento titul a odmenu získa, bude môcť rozhodnúť každý, kto si zakúpi vstupenku na ples. V programe vystúpia okrem iných aj spevácke trio Lady Colors a historické tance s dobovou prehliadkou predstaví Pulcherrima Rosa. Súčasťou programu bude videoprojekcia o Prešovskej hradnej ceste.

Cena lístka je 30 €.
Predaj vstupeniek: Park kultúry a oddychu - Čierny orol, Hlavná 50, 080 01 Prešov
E-mail: sekretariatpko@gmail.com
Tel. číslo: 051/77 237 41-2
www.pkopresov.sk

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK