Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Ekoprimu Prešov prvý zápas v novom roku nevyšiel

V sobotu odohrali futsalisti FK Ekoprim Prešov prvý zápas v roku 2017. Zverenci trénera Antónia Hernándeza sa predstavili v Humennom.

Hráči domáceho tímu sa v 10. minúte ujali vedenia, a to do konca duelu nepustili zo svojich rúk. O minútu neskôr pridali ďalší gól a v prvom polčase skórovali ešte raz. Keďže Prešovčanom sa v úvodnom dejstve nepodarilo presadiť, do kabín sa išlo za stavu 3:0 pre domácich.

Aj nástup do druhej polovice stretnutia vyšiel lepšie hráčom Angels Humenné, ktorí zvýšili na rozdiel štyroch gólov. O odpoveď sa ale postaral Prešovčan Šoltis, ktorý v 26. minúte skorigoval na 4:1. Domáci boli nahecovaní, v koncovke boli úspešní a pridali ďalšie tri góly. Šarišania sa presadili druhýkrát v 36. minúte, na 2:7 z pohľadu hostí znižoval Filip Maník. Minútu pred koncom stretnutia dali prešovskí futsalisti aj tretí gól, a to zásluhou Lukáša Vrbovského. V závere zápasu však domáci skórovali ešte dvakrát a Ekoprim Prešov zdolali vysoko 9:3.

Prešovčania budú mať v nasledujúcom kole voľno. Najbližšie sa predstavia doma 20. januára proti Vranovu nad Topľou.

Najhorší zápas
V súboji proti Humennému urobili Prešovčania množstvo individuálnych chýb, ktoré boli podľa trénera Ekoprimu Antónia Hernándeza rozhodujúce. „Na ihrisku sme sa nevedeli nájsť, kazili sme prihrávky, prehrávali súboje jeden na jedného. Bol to náš najhorší zápas. Dokonca sme nastúpili v pomerne slušnej zostave, výsledok 9:3 ale úplne neodzrkadľuje priebeh na ihrisku. Rozhodli naše chyby, strácali sme lopty a nepomohli brankárovi. Niektorí hráči hrajú cez bolesť, ako napríklad Beliš. Stále sa hľadáme, ale verím, že to bude lepšie.“
Proti Humennému sa do zostavy Ekoprimu vrátil Ján Adam. „Futsal mu chýbal, s chlapcami hral na vianočnom turnaji. Podobne ako ostatní, sa na ihrisku hľadal, od začiatku sezóny s nami nehral, takže skĺzol do toho istého. Súper odohral asi svoj najlepší zápas, boli oveľa lepší ako my.“

Juniori neuspeli
Úvodné dve stretnutia v novom roku nevyšli ani juniorom FK Ekoprim Prešov. V extralige hráčov do 20 rokov odohrali uplynulý týždeň dva súboje. V košickej Angels aréne sa predstavili proti tímu MIBA Banská Bystrica. V oklieštenej zostave svojmu prvému tohtoročnému súperovi podľahli 0:6. V druhom zápase prehrali s Levicami 1:5. „V juniorke máme veľa zranených hráčov. Z tých, ktorí hrajú pravidelne nastúpili iba štyria – piati. Priestor mali tí futsalisti, ktorí nedostávajú toľko príležitostí, nastúpil dokonca aj jeden štrnásťročný hráč, “ hovoril na margo absencií António Hernández, ktorý viedol prešovskú U20 v oboch stretnutiach. „Ťažko je hodnotiť tieto zápasy, trápili sme sa. Chorý bol aj brankár Boháč a gólman, ktorý chytal namiesto neho k nám prišiel po dlhej dobe. Oba súboje boli takmer identické a vyhoreli sme v nich.“

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK