Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

V PKO Čierny orol odohrajú hity Stinga a Sade

Netradičné aranžmány, skvelé muzikantské výkony, silná atmosféra historickej sály - to všetko môžete zažiť na koncerte svetových hitov spevákov Stinga a Sade vo štvrtok 26. januára o 19 hodine v prešovskom PKO Čierny orol.

Benefičný koncert, ktorého organizátorom je o. z. ALENKA z Rožňavy a spoluorganizátorom PKO Čierny orol, sa bude konať pod záštitou primátorky Prešova Andrey Turčanovej ako sprievodné podujatie k 770. výročiu prvej písomnej zmienky o meste.

„Nedávny koncert v Rožňave mal veľký úspech. Dúfam, že rovnako sa to bude páčiť aj prešovskému publiku, “ uviedol Belo Hefler, manažér projektu a predseda o. z. ALENKA. „Sting a Sade sú veľkí umelci, je to dobrá muzika a je v tom aj kúsok džezu. Do projektu som pozval vynikajúcich muzikantov, “ doplnil klávesista Arpi Farkaš, ktorý v minulom roku sprevádzal na európskom turné spevácku skupinu Il Divo.

„Chcel som si to zaspievať, tak som prijal pozvanie. Ak to navyše niekomu pomôže, budem rád, “ dodal Andy Belej, známy prešovský spevák a hudobník. „Bolo pre mňa výzvou interpretovať skladby týchto hviezd hudobného neba a motiváciou bolo aj stretnutie a spolupráca so skvelými hudobníkmi, “ uviedol ďalší Prešovčan, skvelý saxofonista Mário „Gapa“ Garbera.

Skladby Sade zaspievajú Marieta Roxerová a Karmen Pál-Baláž. Na gitary bude hrať Peter Henriczy, na kontrabas Adrián Szajkó a na bicie a perkusie Dušan Zatroch - učitelia hudby z rožňavskej umeleckej školy, koncertujúci v rôznych hudobných zoskupeniach doma i v zahraničí.

Výťažok zo vstupného bude venovaný Detskému domovu na Požiarnickej ulici v Prešove. Vstupenky v cene 6 € sú v predpredaji v pokladni PKO Čierny orol.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK