Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Verejnosť vybrala zariadenia, zamestnancov a produkty cestovného ruchu

Verejnosť v online hlasovaní vybrala najlepšie zariadenia, zamestnanca a produkt cestovného ruchu Prešovského kraja. Víťazi ankety sa tak pripoja k oceneným osobnostiam a dvojici produktov, o ktorých rozhodla odborná porota.

Ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja pripravila už po tretí raz KOCR Severovýchod Slovenska. Ocenenie má dve formy – výber odbornej poroty a online hlasovanie verejnosti. Porota rozhodla o ocenených osobnostiach a dvoch produktoch.

Verejnosť si v online hlasovaní zvolila NAJ zariadenia, NAJ zamestnanca a tiež NAJ produkt roku 2016. Hlasovanie prebiehalo od 12. decembra 2016 do 12. januára 2017 na stránke organizácie www.severovychod.sk. Nominácie zasielala organizátorom široká verejnosť do konca novembra uplynulého roka.

Ocenenie má poukázať na kvality, motivovať a oceniť tých, ktorí rozvíjajú cestovný ruch kraja vo všetkých jeho oblastiach.
Spolu bolo v ankete odovzdaných vyše 135 252 hlasov, hlasovať sa dalo raz denne z jednej mailovej adresy. „Všetci nominovaní prispievajú svojimi službami, aktivitami a kvalitou k rozvoju cestovného ruchu v kraji. Kultúrne i zábavné a športové zariadenia, informačné miesta, ubytovanie a gastronómia – to sú veľmi dôležité súčasti cestovného ruchu. Hlasovaním mohla verejnosť vyjadriť sympatie a podporu svojim obľúbencom, “ uviedol Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Prehľad víťazov online hlasovania:
NAJ kultúrne zariadenie: Kultúrno-turistické centrum Bardejov (Poľsko-slovenský dom)
NAJ zábavné/relaxačné zariadenie: Lanové centrum Outdoorpark, Prešov
NAJ informačné zariadenie: Mestská informačná kancelária Poprad
NAJ ubytovacie zariadenie: Hotel Zelená Lagúna****, Domaša
NAJ reštaurácia: reštaurácia Poézia, Hotel Hviezdoslav****, Kežmarok
NAJ kaviareň/bar/čajovňa: Nestville Chocolate, Hniezdne
NAJ zamestnanec: Matúš Baláž, čašník – reštaurácia Poézia, Hotel Hviezdoslav****, Kežmarok
NAJ produkt (hlasovanie): videopozvánka Oddych duše (autormi sú žiaci SOŠ Stará Ľubovňa, Jarmočná ul.)

Prehľad ocenených odbornou porotou:
Celoživotný prínos v CR: Peter Chudý
Vzdelávanie v CR: Peter Slančo
Podnikanie v CR: Dana Korčáková a Ján Korčák
Rozvoj cestovného ruchu: Michaela Rafajová
NAJ produkt cestovného ruchu 2016: Medvedie dni 2016, Made in Slovakia 2016

NAJ kultúrnym zariadením sa stalo Kultúrno-turistické centrum Bardejov známe aj ako Poľsko-slovenský dom. Za desať rokov svojej pôsobnosti zorganizovalo zariadenie vyše 560 rôznych podujatí, koncertov, divadelných predstavení, výstav, športových súťaží, tvorivých dielní a seminárov. Zároveň slúži ako miesto nadväzovania kontaktov a výmeny skúseností medzi slovenskými a poľskými partnermi, ale aj s partnermi z iných krajín. V ocenení strieda Ľubovnianske múzeum (víťaz 2015) a Múzeum a hrad v Kežmarku (víťaz 2014).

NAJ zábavné/relaxačné zariadenie majú v Prešove – Lanové centrum Outdoorpark. Areál s lanovými atrakciami dopĺňa od roku 2016 boulderová stena, ktorá už stihla hostiť významné nadnárodné súťaže. Areál je tiež miestom rôznych podujatí.

NAJ informačná kancelária je podľa hlasovania verejnosti Mestská informačná kancelária Poprad. Poskytuje informácie o ponuke cestovného ruchu, podujatiach a atrakciách. Ponúka tiež sprievodcovské služby.

NAJ ubytovacím zariadením sa stal Hotel Zelená Lagúna**** na brehu Domaše.

NAJ reštauráciou je reštaurácia Poézia v Hoteli Hviezdoslav v Kežmarku.

Titul NAJ kaviareň/bar/čajovňa si vyslúžila kaviareň Nestville Chocolate v Hniezdnom.

NAJ zamestnancom je Matúš Baláž, ktorý pôsobí ako čašník vo víťaznej reštaurácii Poézia.

Verejnosť tiež rozhodla o produkte cestovného ruchu, ktorým sa stal projekt videopozvánky Oddych duše do destinácie Kúpeľov Vyšné Ružbachy z dielne žiakov SOŠ Stará Ľubovňa. Najlepšími produktmi podľa výberu odbornej poroty sú festivaly, ktoré do regiónov lákajú tisíce ľudí – festival Made in Slovakia 2016 v Poprade a Medvedie dni 2016 na Hrebienku. „Konkurencia v kategórii bola veľmi veľká. Priestor na hlasovanie dostala verejnosť práve kvôli popularizácií inšpiratívnych produktov, “ doplnil Janoško.

Za celoživotný prínos bol porotou ocenený Peter Chudý, ktorý celý svoj pracovný život zasvätil práci na rozvoji turizmu a športu vo Vysokých Tatrách a ich propagácii doma i v zahraničí. Za podnikanie získali ocenenie manželia Dana a Ján Korčákovci, ktorí stoja za obnovením kúpeľnej tradície v Červenom Kláštore. V oblasti vzdelávania bol ocenený Peter Slančo, riaditeľ SOŠ Horný Smokovec, ktorá desiatky rokov vzdeláva budúcich pracovníkov v cestovnom ruchu s dôrazom na praktické zručnosti. Za rozvoj cestovného ruchu ocenia Michaelu Rafajovú, ktorá sa rozvoju turizmu a propagácii kraja venovala ako pracovníčka SACR ako aj početnými aktivitami v rôznych oblastiach verejného života.

Odovzdávanie ocenení sa uskutoční 26. 1. o 11.30 hod. na medzinárodnej výstave cestovného ruchu ITF Slovakiatour v Bratislave v expozícii Prešovského kraja.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK