PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16255/minister_podporil_sanaciu_zosuvov.html

Minister podporil sanáciu zosuvov

Minister životného prostredia SR László Sólymos sa včera v Prešove stretol s primátorkou Andreou Turčanovou. Témou ich rozhovoru boli sanačné práce na zosuvných územiach v našom meste.

„V tomto roku chceme pokračovať v sanačných prácach na ulici Pod Wilec hôrkou, ktoré sme začali vlani. Vtedy sme k štátnej dotácii 100 000 eur pridali z rozpočtu mesta ďalších 150 000 eur a podarilo sa nám dokončiť prieskumné vrty a urobiť aj časť odvodňovacích vrtov. Tento rok sa uchádzame o ďalších 250 000 eur štátnej podpory, aby sme mohli na zosúvajúcom sa svahu vykonať čo najviac projektovaných prác, “ uviedla primátorka Andrea Turčanová ministra Lászlóa Sólymosa do problematiky, ktorú mesto Prešov rieši od výdatných dažďov v roku 2010. Primátorka otvorila tiež tému 147 vrtov, ktoré zostali v katastri Solivaru po ťažbe soli a spôsobujú problémy v podobe prepadávajúceho sa terénu a vytekania soľanky na povrch.

„Situácia s podporou sanácie Wilec hôrky sa vyvíja pozitívne, “ vyslovil László Sólymos a dodal, že čoskoro bude zverejnený príslušný operačný program, z ktorého môže byť ďalšia etapa prešovského projektu podporená.

„Problém solivarských vrtov je veľký. Jeho riešením je potrebné sa zaoberať. Momentálne je toto územie monitorované a skúma sa jeho pohyb, čo potrvá zhruba rok, “ ozrejmil už vykonané kroky.

 
18.1.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 1487 krát