Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Pre bezpečnosť Prešovčanov

Tento rok sa v Prešove rozšíri kamerový systém i obnoví časť jeho súčasného technického zariadenie. Počet kamier sa tak aj vďaka schválenému projektu zvýši na štyridsaťštyri.

Kamerový systém Mestskej polície v Prešove sa rozšíri o ďalšie štyri kamery. Po ich inštalovaní sa záber monitorovacieho systému zameria na lokalitu pri Sklade soli, priestor podchodu medzi autobusovou a železničnou stanicou, na Levočskej ulici sa plánuje s osadením dvoch kamier - otočnej i stacionárnej.

Cieľom projektu je prevencia a zníženie kriminality i ďalšie sledované aspekty pri ochrane verejného poriadku a životného prostredia. Dotácia vo výške 10 000 eur z Rady vlády Slovenskej republiky a financie z vlastného rozpočtu budú v tomto roku použité na rozšírenie kamerového, monitorovacieho systému i obnovu časti súčasného technického zariadenia.

Pripravenosť na ich inštaláciu do mestského systému si prišla osobne obzrieť aj primátorka Andrea Turčanová, ktorú o aktuálnom stave i realizácii budúcich projektov informoval Imrich Olejník, zástupca náčelníka MsP v Prešove.

V súčasnosti má Mestská polícia v Prešove 40 kamier. Dôkazom efektívity vynaložených prostriedkov je klesajúci počet protiprávnych konaní.

Zoznam monitorovacích zariadení kamerového systému, ich umiestnenie i monitorovacia zóna každého zariadenia sú zverejnené na webe mesta Prešov:

http://egov.presov.sk/Default.aspx?NavigationState=704:0:

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK