Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Nadaní žiaci sa zúčastnili na Majstrovstvách v násobení a delení

Učitelia nadaných žiakov zo základnej školy na Šmeralovej ulici v Prešove zorganizovali Majstrovstvá v násobení a delení.

Úvodného ročníka matematickej súťaže sa zúčastnili žiaci tretieho a štvrtého ročníka so všeobecným intelektovým nadaním školy.
Úlohy zamerané na precvičenie násobenia, delenia a logického myslenia boli súčasťou testovacieho súboru, ktorý vypracovali nadaní súťažiaci. Myslím si ... , Ako zapíšeš ... ? , jednoduché i zložené slovné úlohy, malá i veľká násobilka, či dopĺňanie správnych čísel do príkladov a zložitých úloh súťažiacich zaujali a pobavili.

Majstrovstvá v násobení a delení sa uskutočnili historicky po prvýkrát a vzhľadom na obľúbenosť matematiky v radoch nadaných žiakov sa táto súťaž určite zopakuje i v budúcnosti. Dôležitým aspektom pri počítaní bol aj čas, ktorý mohol zohrať dôležitú rolu pri záverečnom počítaní bodov. Podmienkou bola celková úspešnosť v riešení zadaných úloh.

V súťažnej kategórii „tretí ročník“ si prvenstvo vybojoval Bruno Jovič (3. C), druhé miesto získal Samuel Takáč (3. C) a bronz patrí Slavomírovi Kormaníkovi (3. B).

Spomedzi štvrtákov získala prvé miesto Kristína Kvočková (4. C), druhé miesto obsadili zhodne Natália Ondášová (4. C) a Jakub Šima (4. C), tretím sa stal Dávid Mrúz (4. B).

Tretiakom a štvrtákom srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšie matematické súťaže. Teší nás, že ste sa všetci zapojili do matematickej súťaže v násobení a delení. Ste super!

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK