PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16279/presov_karate_ladies__drtili_superky.html

PRESOV KARATE LADIES drtili súperky!

Minulý víkend PRESOV KARATE KIDS bojovali na medzinárodnej súťaži v Košiciach.
DETI Z PROJEKTU JUNIORKO BODUJÚ NA SÚŤAŽIACH

Memoriál Michala Bozogáňa si udržuje kredit super súťaže s pravidelnou zahraničnou účasťou. Reprezentanti z krajín BIELORUSKA, UKRAJINY, MAĎARSKA, RUMUNSKA a ďalších krajín a účasť cez 550 zápasníkov hovorí za všetko.

V tomto turnaji zabrali naše PRESOV KARATE LADIES. Lucia Lucia Langosova a Michaela Bryndzová (Siska Siska Bryndza) zabezpečili divákom a aj reprezentačným trénerom Slovenskej republiky poriadnu šou. Lucia Langošová hneď v 1.kole porazila reprezentačnú kolegyňu KUBALOVÚ 5:0 a potvrdila, že tvrdá príprava sa vypláca. Je potrebné povedať, že Lucia jednoznačne patrila medzi najrýchlejšie a najdravejšie pretekárky v turnaji a PREŠOV dúfa, že ju nominácie do A TÍMU nebudú obchádzať, keďže patrí medzi špičku v rámci svojej kategórie na Slovensku. Síce v semifinále prehrala s reprezentantkou z UKRAJINY, avšak 90% zápasu mala prevahu a zametala so súperkou tatami. Karate je však o momentoch, a keďže Lucii jeden ušiel, skončila nakoniec na 3. mieste a brala domov bronz.

Michaela BRYNDZOVÁ podala prelomový výkon, ktorým sa dostala až do finále. Poraziť v jednom turnaji dve reprezentantky Slovenskej republiky, ktoré idú tohto roku na Majstrovstvá Európy, a to dokonca Nehilovú rozdielom triedy 5:0 vsedčí o tom, že MIŠKA patrí medzi najväčšie talenty na Slovensku. Nehilová je úradujúcou Majsterkou Slovenskej republiky a len týždeň predtým, než ju Bryndzová porazila, vyhrala medzinárodnú súťaž v Chorvátsku. Bryndzová je prvým rokom vo vyššej kategórii a už teraz dokázala, že vie poraziť hocikoho. To isté platí o Bryndzovej ako o Langošovej, že v Prešove majú skvelé podmienky pre tréning, sú motivované a dúfame, že ich najväčšie reprezentačné akcie nebudú míňať. Miška vo finále síce taktiež neustrážila jeden moment a prehrala 3:4, avšak celý zápas tlačila súperku a riadila zápas v svojom tempe. MIŠKA brala z MMB 17 striebro a super pocit, že dá dole hocikoho. :D

Ďalšou PRESOV KARATE LADIES a členkou PRESOV KARATE LADIES je Melánia LACIOVÁ. Sestrička MANUELA a ďalší člen projektu JUNIORKO (http://www.karate-presov.sk/projekt-juniorko) zvíťazila vo svojej kategórii športového zápasu 8-9 ročných dievčat. Vo finále rozdielom triedy porazila súperku SEKELSKÚ, ktorá bola nedávno vyhlásená v internetvom hlasovaní športovkyňou roka 2016 za PSK. LACIOVÁ porazila VICEMAJSTERKU SVETA, v štýle SHOTOKAN KARATE z Poľska, a to je signál, že projekt JUNIORKO prináša neuveriteľné výsledky. V Prešove vieme, že MELÁNIA čoskoro nebude mať v svojej kategórii konkurenciu, keďže vyniká dravosťou, rýchlosťou a tvrdosťou, ktorá je v jej veku nevídaná.

Posledným medailistom z MMB 17 bol Matej KRAJŇÁK, , ktorý pravidelne potvrdzuje, že patrí medzi špičku v svojej kategórii. Síce skončil na 3. mieste a prerušila sa jeho šnúra víťazstiev, avšak súčasný medailista z M-SR detí, má neskutočný potenciál, stať sa strojom na víťazstvá.

Mrzia aj 4 prehry ďalších reprezentantov o 3. miesto, ale nie vždy je základ získať medailu, základom je naberať v detskom veku skúsenosti z ťažkých zápasov.

VÝSLEDKY KK JUNIOR NA MMB 17:
1. MIESTO - KUMITE - MELÁNIA LACIOVÁ
2. MIESTO - KUMITE - MICHAELA BRYNDZOVÁ
3. MIESTO - KUMITE - LUCIA LANGOŠOVÁ
3. MIESTO - KUMITE - MATEJ KRAJŇÁK

 
30.1.2017 | Autor: Ľubomír Čiernik | Šport | čítané: 4057 krát