Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Prešovský kraj sa predstavil na veľtrhu cestovného ruchu

Prešovský kraj sa predstavil na najväčšom slovenskom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2017, ktorý sa uskutočnil od 26. do 29. januára v Incheba Expo v Bratislave. V pútavej expozícii boli zastúpené všetky regióny, návštevníkom predstavili to najlepšie z cestovného ruchu kraja.

Expozícia Prešovský kraj na ITF Slovakiatour 2017

Prešovský kraj sa každoročne prezentuje na najväčšom slovenskom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour, od roku 2013 zabezpečuje expozíciu Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. Expozícia na ploche 180 metrov štvorcových patrila k najvýraznejším miestam celej výstavy.

Stánku dominoval Ľubovniansky hrad s vežou a výhľadom na Pieniny, druhá strana predstavila Vysoké Tatry aj s ukážkou fauny a flóry TANAP-u. Priestor dostali všetky oblasti kraja, v expozícii tak návštevníci našli Severný Spiš, Pieniny, Vysoké Tatry i podhorie, Šariš a Horný Zemplín.

Okrem bohatej ponuky propagačných materiálov z jednotlivých regiónov našli návštevníci v expozícii aj ochutnávky výrobkov z Prešovského kraja. Pripravené boli tiež súťažné kvízy o pestré ceny, hudobné vystúpenia Michala Smetanku s nezvyčajnými a tradičnými hudobnými nástrojmi. Deti sa tešili najmä z maskotov projektu LEGENDARIUM a tiež na každodenné súťaže a žrebovanie s legendárnymi postavičkami.

Vo štvrtok 26. januára o 11.30 hod. bolo na programe udeľovanie ocenení Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja 2016. Ocenenia si prevzali osobnosti cestovného ruchu, najlepšie produkty CR a tiež víťazi online hlasovania verejnosti – NAJ zariadenia, NAJ zamestnanec a NAJ produkt online hlasovania.

„Návštevníkov čakala nádherná expozícia, vďaka ktorej sa v Bratislave na chvíľu ocitli v Prešovskom kraji. Veríme, že aj vďaka informáciám, ktoré na výstave dostali, si návštevníci zvolia Prešovský kraj aj ako miesto svojej budúcej dovolenky, “ uviedol Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

K turistickým atraktivitám kraja patria aj Slovenské opálové bane  predstavené v sekcii Šariš
Oceneni NAJ v CR 2016
Peter Chudý - ocenený za celoživotný prínos v CR PSK
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK