Utorok, 04. jún 2024
Meniny má Lenka | zajtra Laura

Futsalisti FK Ekoprim Prešov sa vrátili do boja o postup do baráže. Vyhrali v Starej Ľubovni

Prešovčania chceli odčiniť domácu prehru s týmto súperom, a to sa im aj podarilo.

Starú Ľubovňu zatlačili hneď od začiatku stretnutia. Skóre otvoril už v 2. minúte Beliš. Ten istý hráč o tri minúty neskôr pridal aj druhý presný zásah. Šarišania aj napriek tomu, že na zápas nastúpili len v oklieštenej zostave, podali dobrý výkon a hrali výborne aj vzadu.
Darilo sa im aj v druhom polčase. V 25. minúte pridal tretí gól Prešova Harčár. Domáci potom znížili stav na 1:3, hostia však počas celého stretnutia hrali svoju hru, vyrážali do protiútokov a vychádzalo im zakončenie. V 32. minúte svojím tretím presným zásahom v zápase zavŕšil hetrik Beliš. V záverečnej päťminútovke po góloch Šoltisa a Eliáša hostia ešte zvýšili svoj náskok a po výhre 6:1 zaknihovali druhé víťazstvo u súpera v tejto sezóne.

Stretnutie zhodnotil Lukáš Vrbovský (hráč FK Ekoprim Prešov): „Do stretnutia sme nastúpili dobre, povedali sme si čo chceme hrať, a to sme dodržali. Pôsobili sme kompaktne, čo sa nám doteraz nedarilo. Mali sme len troch hráčov na striedanie, možno, že úspech bol v tom, že nás bolo menej a zomkli sme sa. Domácich sa nám podarilo prekvapiť, dobre sme bránili, mali s nami problém. Musím pochváliť aj brankára Kapraľa, ktorý sa k nám vrátil po ôsmich mesiacoch a aj on pomohol k výhre.“

V piatok čaká prešovských futsalistov derby zápas. Od 20.00 h sa predstavia v Košiciach, ich súperom bude aktuálny líder druhej ligy Východ Grizzly Košice. „V tabuľke sú malé bodové rozdiely. Verím, že sme sa nakopli na víťaznú vlnu a budeme na nej až do konca súťaže, keďže začiatok sezóny nám nevyšiel. Vrátili sme sa do boja o baráž, Košičanov chceme potrápiť. Každý nás už možno odpisoval, ale súperi to s nami nebudú mať ľahké, “ upozornil Lukáš Vrbovský.

Mohlo by Vás zaujímať
Mierový beh mal svoju zastávku aj v Prešove
Bežci Mierového behu bežali aj cez Prešov so zastávkou v Zariadení pre seniorov Náruč. Seniorom aj žiakom neďalekej Katolíckej spojenej školy sv. Mikuláša predstavili hlavnú myšlienku tohto behu.
Tatran Prešov získal 18. majstrovský titul
Hádzanári Tatrana Prešov zvládli rozhodujúci piaty súboj o majstrovský titul, keď na domácej palubovke vyhrali nad tímom MŠK Považská Bystrica po výsledku 22:16 (13:6) a po roku vrátili majstrovský titul späť do Prešova. Zelenobieli oslavujú celkovo 18. titul v ére samostatnosti, celkovo s tromi federálnymi majú ako najúspešnejší klub na Slovensku na konte už 21 majstrovských titulov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK