PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16286/statisti_navstivia_presovske_domacnosti.html

Štatisti navštívia prešovské domácnosti

Štatistický úrad Slovenskej republiky bude dnes zisťovať štatistiku rodinných účtov. Tento zber údajov sa uskutoční aj v meste Prešov od 1. februára do 30. apríla 2017.

Cieľom tohto projektu je získať informácie o štruktúre, výške a vývoji príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností. Výsledky zisťovania sa tak využijú na zabezpečenie potrieb informačného systému Štatistického úradu SR, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima.

V tomto období vybrané domácnosti aj v meste Prešov navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnosti osobitným poverením. Všetky informácie, ktoré príslušník domácnosti tomuto opytovateľovi poskytne budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. Z. o štátnej štatistike a z. č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2017 vybraných viac ako 150 obcí a miest, medzi nimi aj Prešov. Do zisťovania je zaradených viac ako 2 100 domácností.

 
1.2.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Spoločnosť | čítané: 2196 krát